Pishing de la BRD

BRD a lansat acu ceva vreme un serviciu de internet banking. Pana aici totul e bine, e de apreciat. Ma intreb, astia s-au gandit oare cand au ales domeniul pentru serviciul ala? Sau au cumparat toate domeniile ce pot fi identice cu ala? Nu … pentru ca … sunt atat de romani pe cat se poate … iar securitatea pe internet e o mare necunoscuta. Hai sa ii spunem necunoscuta X, ca sa ne amintim de gimnaziu.

Nu de alta dar am primit mailul asta:

Ca sa intelegeti, brd-net.ro e prostia de internet banking de la BRD, iar apasati aici, e link catre http://cont-brdro.net/ care e situl de pishing. Activ, frumos si dragut.

Stai sa ma prind. Suntem romani … asa si? Sunt o groaza de prosti, asa incat trebuie sa existe baieti destepti care le fura banii. Pe vremea mea astea nu se faceau la romani 😉

Update: n-am fost primul, dar la mine e diferit. Deci bajetzii lucreaza. Au mai scris despre asta zoso si madalin.
Ideea e simpla … lui BRD nu-i pasa… ce ca e imaginea lor de cacat? Asta o stie toata lumea 😉

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

13 thoughts on “Pishing de la BRD

  1. “vor fii asigurate”? numai asta si ar trebui sa te ia de ochi si sa te faca sa nu dai click, daca stii macar olecuta de gramatica.

  2. @Apollinaire: si “Prin acest mesaj ‘va rugam frumos'” si “niciun” legat si multe altele.
    Piticu, poate aia de la BRD chiar nu stiu ce-i ala pishing si nu il considera o problema majora :))

  3. brd nu are ce face .. duhh .. brd doar sesizeaza .. totul tine de cat de repede se misca compania pe care este hostat site`ul de phishing ..

  4. un program (subscription) care le da informatii real time despre aceste atacuri .. costa in jur de $50.000 pe an .. nu cred ca e o investitie f mare pt o banca

  5. ba, da` ROTLD cum plm permite inregistrarea de site-uri care contin formularea brd, atata timp cat nu vine din partea brd??

  6. Am primit si eu acest mail, pe o adresa de care stiu putini oameni, pe care nu o folosesc la inscriere pe diverse chestii. De unde au adresa mea ??? 🙁 Chiar sunt curios, poate ma lamureste cineva.

Leave a Reply

%d bloggers like this: