Platiti cu viata mizeria din Bucuresti (NSFW)

Ieri a fost super accidentul de la Romana. Accident dragut de altfel. La Romana se intampla doua feluri de accidente. Cele pe sensul spre Victoriei, care au loc pentru ca e un canal fix in curba din mijlocul intersectiei, care canal te arunca daca il iei cu viteza  mai mare de 60 la ora. Si accidentele pe sensul spre Universitate, care se intampla din cauza aceleiasi curbe si din cauza asfaltului prost.

 

Martorii oculari de ieri spun ca accideentul a survenit asupra faptului ca cineva dintr-o masina a franat brusc la verde, pentru ca a franat. Cel din spatele lui, Loganul rosu, voia sa prinda verdele si a accelerat putin. La viteza, pe frana respectiva, masina a alunecat pe mazga de pe sosea si s-a tezit pe contrasens unde a fost lovit de doua masini care circulau regulamentar. Rezultatul: 2 morti, 10 raniti.

Voi ati facut scandal ieri pentru pozele NSFW cu morti. Din contra, pozele astea trebuie publicate, difuzate, aratate tuturor. Din doua motive. Daca e mazga pe jos, circula mai incet ca orice masina ai avea tu, aceasta nu franeaza. Punct.

Celalat motiv, e ca nu esti singur pe strada, iar prostii care pun frana la culoarea verde a semaforului ca stiu ei ca se va face rosu nu se gandesc ca in spatele lor mai e vreo masina care are aceeasi problema si nu poate frana sau mai stii ce. Si uite asa apar accidentele mortale.

Bonus, azi dimineata o masina a sarit de pe podul Grant. Din acelasi motiv, mazga pe sosea.

De fapt nu e chiar mazga. E ceea ce a ramas in urma zapezii si in urma materialelor pe care le-au dat astia in exces pe strazi. Aparent numai in Romania, astia nu dau cu sare pe strada ca strica asfaltul. Dau cu o chestie gen clorura de calciu (sau ceva de genul), care topeste ea zapada, dar ramane si pe sosea. Iar la temperaturi de 0 – 4 grade, in loc sa se usuce sau sa se duca de pe sosea, ramane acolo ca un fel de gel. Drept urmare avem sosele acoperite nu numai de gelul asta, ci si de mizerie, praf si resturi din topirea zapezii. De asta avem masinile murdare, de asta aluneca strazile.

Si bineinteles, ca in acest context nimeni nu spala strazile. Desteptii de la primarie se ascund sub vorba ca e frig afara si daca spala strazile ingheata apa. Si toti aceiasi destepti zic ca clorura aia tocmai asta face, previne poleiul pe strada. In schimb pe langa polei, ramane gelul asta si mazga asta de pe sosea.

 

Sa ridice mana cel caruia nu ii aluneca masina cand pleaca de pe loc pe soseaua asta. Sa ridice mana cel care nu foloseste ABS-ul agresiv zilele astea. Sa ridice mana cel care nu franeaza brusc si nu traspira ca nu se poate opri masina.

Atunci mergeti voi cu 100 la ora pe drumuri si sariti de pe sosea. Nu e greu, imaginile sunt mai sus.

 

Bonus 2: Despre stirile de la ora 5 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply