Politica vazuta de afara

Fiind afara politica ajunge la mine fara comentarii. Materialul brut, fara a fi diluat, tradus si indulcit de alti oameni vorbitori de aceeasi limba ca si mine, care sa stie ce se intampla in tara si care sa vorbeasca intr-un anume fel astfel incat sa zicem ca va fi bine.
Fiind afara, vad politica la fel cum o vede orice alt strain care ar vrea sa aiba treaba cu Romania. Si fiind roman, vorbind cu alti romani nu putem decat sa ne plangem pe umeri si sa speram ca va fi bine. In schimb …

Ce nu vor sa inteleaga Victor Ponta, Antonescu si restul e ca Romania nu este acum un stat comunist, inchis si pe care EI sa il poata controla.

Ce nu pot sa inteleaga acestia e ca NOI comunicam cu oameni care sunt in afara tarii, parteneri de afaceri, prieteni, oameni chiar mai influenti decat cunosc Ponta, Antonescu and Co. Iar acesti oameni ii aud pe ei si se sperie, apoi ne aud pe noi incercand sa gaseasca o solutie si sa afle vesti bune, iar noi nu le putem da asa ceva.

Ce nu inteleg Ponta, Antonescu and Co., e ca limbajul lor e potrivit unei tari cu granitele inchise si inexistente. Insa noi comunicam. Si acum vine intrebarea, cum naiba sa comunicam ceva de bine …

Si aici intervine problema. Antonescu a avut in seara asta un discurs complet tampit, de om panicat, care s-a speriat ca trebuie sa mai stea la Cotroceni si a venit sa zica ca totul e in regula calm down. Si ca va mai iesi la declaratii doar atunci cand va mai fi nevoie sa comunice ceva. In rest ce va face? Va dormi?

In alta ordine de idei. Aceste declaratii nu sunt deloc un imbold pentru nimic. Nu vad nici o masura care sa faca tara sa mearga mai bine. Iar asta chiar daca Ponta si-a chemat ministrii din concedii.

Eu, Europa, restul lumii nu vrem nimic altceva de la Romania decat sa vedem ca treburile merg cumva. Dar la noi in tara nu merge nimic. Ne-am oprit ca gastele pe marginea strazii, vedem cum trece masina si nu suntem in stare decat sa facem gaga ga ga ga ga ga ga ga si sa ne certam care sa se arunce primul dupa masina care a trecut, in praf.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: