Politician cu blog

Asociatia Consumatorilor de Media ne-a invitat in seara asta la o discutie interesanta intre politiceni si bloggeri.

S-a intamplat exact cum am presupus eu. Politicenii au facut politica, bloggerii au fost deasupra jurnalistilor. Faptul ca Darius Groza a pierdut trenul, tind sa cred ca a fost un pic cam benefic pentru noi.

De ce spun ca am fost deasupra jurnalistilor? Pentru ca a fost seara noastra. Nu am fost in calitate de jurnalisti acolo, nu am fost in calitate de reprezentanti ai cuiva. Am fost bloggeri, unii si altii, noi si politicienii. Asta ca sa va potolesc din avantul specific meseriei. Atat timp cat intrebarile jurnalistilor au fost mai pertinente si mai proaste, decat ale acidului zoso, am preferat sa ma duc sa cumpar suc.

Revenind… a fost o seara buna. Am aflat in seara asta ca cei doi, Adrian Nastase si Andrei Chiliman nu sunt deosebiti de restul bloggerilor, ca scriu pe blog (bloguiesc) din aceleasi principii.
Andrei Chiliman a descoperit repede cum se poate utiliza blogul si astfel a iesit o petitie online.
Adrian Nastase se mai gandeste ce sa mai scrie pe blog. Parca si-ar fi epuizat subiectele. O sa isi dea seama imediat.

Amandoi se afla la a doua tinerete atat timp cat scriu pe blog si sunt entuziasmati de rapiditatea cu care se intampla lucrurile folosind aceasta platforma.

Da, blogul poate fi folosit ca platforma de manipulare, dupa cum zice Dan Andronic si mi-a fumat o tigare. In timp ce Ioana Avădani nu s-a auzit ca n-a tinut microfonul destul de aproape.

Darius a ajuns tarziu, a dat explicatiile tehnice despre blogul lui Nastase, chestii pe care le aflasem intre timp de la proprietar si a trebuit sa fie oprit din discursul sau pro blogul lui Nastase. E doar un blog ba, nu mai mult.

Seara s-a terminat frumos, am stat de vorba cu Domnul Chiliman care, pe langa faptul ca a facut buba sa dea cu anti-tzantzari la Casa Presei exact cand a fost dansul la televizor, e un om extraordinar. A dracu’ politehnica de nu scoate din ea niste oameni care stiu ce e aia viata si cum sa gandeasca.

Anca zicea ca nu a aflat nimic nou de la intalnirea asta. Doar faptul ca Andrei Chiliman nu va candida la primaria generala.

Eu trebuie sa multumesc pentru faptul ca Adrian Nastase ma citeste. Si … de aici intervine intrebarea ce nu am apucat sa o pun la intalnire: jurnalistii stim ce gandesc despre bloggeri, i-am vazut pe viu, ii vedem in comentarii si pe blogurile lor, insa … ce cred politicenii despre noi? Despre mine, zoso, greger, cristealizarijeg? Dar despre blogosfera in general?
Poze si reactii la Zoso, live blogging la zoso (ca eu n-am fost atent si am bagat laptopul in geanta uitat pornit).

Articol scris folosind Windows Live Writer (review complet maine).

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply