Povestea laptelui

Pe vremuri de mult apuse cand tata lucra in petrochimie, primea in fiecare zi doua sticle de 1 litru de lapte pentru consumul propriu. Nu bea laptele ala in schimb ni-l aducea noua ca sa crestem mari. L-am intrebat la un moment dat de ce primeste doua sticle de lapte de la munca, in timp ce alti colegi de-ai lui primeau doar 1 litru de lapte.

Raspunsul a fost simplu: pentru ca lucreaza in conditii deosebit de grele, la sectia negru de fum,  unde era fum, gaze toxice si o groaza de praf pe care laptele il ajuta sa il evacueze din organism. Cand m-am facut mai mare am zis, ce naiba  beau eu lapte ca nu-s copil mic. Ma uitam la filmele americane unde apare personajul principal la 3 noaptea cum coboara in bucatarie si ia un butoi de lapte din frigider si-l bea, dupa care e omorat de cineva. Ma rog, ma uitam ca la amercani in magazine laptele pe langa ambalajul UHT pe care il stim, exista si butoiase de 5 litri de lapte. Lapte proaspat, bun si sanatos.

Si totusi de ce sa bem lapte, acum ca suntem mari? Pai raspunsul e fix simplu, pentru energie, pentru ca orasul e atat de poluat incat trebuie ca de la o zi la alta sa scoatem tot fumul din plamani, ca trebuie sa scoatem noxele din organism, ca sa fim fresh si sanatosi.
Nu stau sa caut acum un studiu sau parerea unui specialist, dar o sticla de lapte pe zi e foarte buna. Lapte natural, nu lapte praf care se gaseste in magazine (atentie se gaseste in magazine lapte praf, dar este vandut la pret si cu denumire de lapte natural).  Si e mai bun si mai ieftin decat orice bere.

Sa facem un test. Cum va simiti dimineata dupa ce seara ati baut o bere? Dar cum va simtiti dupa ce ati baut o cutie de lapte?  Si ce lapte beti?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: