Prezenta la Vot, in turul doi al alegerilor prezidentiale, in EXCLUSIVITATE pe piticu.ro

Prezenta la Vot, in turul doi al alegerilor prezidentiale, in EXCLUSIVITATE pe piticu.ro

Tin sa va anunt, ca la fel ca la primul tur, va voi prezenta primul, datele complete si corecte ale prezentei la vot, oferite de Biroul Electoral Central.

In turul intai al alegerilor prezidentiale, televiziunile au prezentat date incomplete, care se actualizau pe parcurs. Astfel incat procentele de prezenta prezentate de televizuni, pe langa ca difereau de la o televiziune la alta, erau in urma fata de datele finale BEC. Si asta dintr-un simplu motiv.

Biroul Electoral Central primeste la intervale orare stabilite, ora 10,13,16,19 si 21, datele de prezenta la toate sectiile de votare din tara. Datele acestea sunt primite prin sms si actualizate in timp real si automat de catre BEC intr-un interval de jumatate de ora. Spre exemplu, la ora 10, cei 18.000 de presedinti de sectii de votare din Romania, pornesc telefoanele mobile si trimit mesaje catre BEC cu prezenta la vot. Aceasta procedura de trimitere a datelor dar si procesare a lor se executa timp de jumatate de ora. Deci pana la ora 10:30, datele primite de BEC nu sunt complete, pentru ca nu s-au primit datele de la toate sectiile de votare. Dupa ora 10:30, actualizarea acestor date la Biroul Electoral Central se opreste si se anunta aceste date catre populatie. Asa incat, nu datele difuzate inainte de :30 ale orei in care se raporteaza datele ci cele de imediat dupa.

Cu alte cuvinte eu am acces la aceste date, voi sta atent si vi le voi prezenta atunci cand acestea vor fi disponibile. Asa incat sa aflati de la mine, primii cine si cati au fost la vot.

Si mai ales, va voi putea prezenta cele mai fruntase sectii de votare. Adica vedem in timp real, cam unde s-ar putea produce turism electoral. Sa fiti atenti aici duminica.

In alta ordine de idei, cativa bloggeri isi inchid blogurile duminica sa mearga la vot. Sa mergeti la vot si voi!

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply