Profilul de Facebook la control va rog

Ce mai face profilul tau de Facebook? Ai trecut la profilul nou? Daca da sau nu, hai sa vedem urmatoarea poveste:

adrian a pierdut agenda de telefon ce face acum

Adrian si-a pierdut agenda telefonica pentru ca si-a pierdut telefonul. Sa zicem ca daca ii gaseste cineva telefonul si nu il inapoiaza contactele respective se pierd. Asta daca omul nu are backup al agendei telefonice. Si dupa cum vedem mai sus nu are. Si atunci, de unde sa iti iei repede agenda telefonica inapoi?

Pai simplu, de pe Facebook.   Daca aveti profil de Facebook (cum sa nu aveti?), puteti sa va treceti la datele personale si numarul de telefon, iar optiunea de a-l face public sau de a-l afisa doar prietenilor vostri va apartine. In schimb oricine e prieten cu voi si doreste astfel sa afle numarul vostru de telefon  nu trebuie sa se mai chinuie sa va caute, sa va roage, sa intrebe in stanga si in dreapta. Ci pur si simplu isi sincronizeaza telefonul cu Facebook, iar astfel primeste in telef0n toata lista de prieteni cu numere de telefon cu tot.

Pentru ca telefoanele cu Android au in continuare probleme grave in sincronizarea cu Facebook, va recomand astfel orice telefon cu Windows Phone 7. Drept urmare aveti un telefon rapid, care nu consuma net decat atunci cand doriti, unde abonamentele de 500 de mega de date nu se consuma o luna de zile decat daca va uitati la youtube in fiecare zi de pe 3G, iar trafic de date atat timp cat telefonul se afla in stand by, nu exista.  Telefoanele cu windows 7 se pot sincroniza si trage in agenda telefonului atat contactele din Facebook, cat si contactele din Gooogle, dar si contactele din windows Live sau Yahoo!.  Personal cu un LG Omnia pe Windows 7 am reusit sa-mi sincronizez cele 4 agende telefonice pe care le-am enumerat mai devreme, dar si sa gasesc astfel numerele de telefon ale prietenilor de pe Facebook (cei aproape 5.000). La ce m-a ajutat asta? Sa zicem ca am vrut sa-l sun pe Ionut Balan. In telefonul meu n-am numarul lui de telefon, din diverse motive (se bloca telefonul cand vroiam sa-l salvez), dar totusi am putut sa-l sun simplu. Deschis agenda, cautat Ionut, i-am vazut poza, ultimul status pe Facebook, ma anunta si daca e ziua lui de nastere si am dat call. Imediat l-a apelat si la capatul celalalt al firului el stia ca vorbeste cu mine, iar la fel mi-a vazut poza, statusul de Facebook si astfel  a stiut sa-mi spuna ceva ca sa rad.

Tu ai numarul de telefon pe Facebook? Prietenii tai au numarul de telefon pe Facebook? Stii sa dai de ei astfel? Vezi, e simplu, doar cu un telefon.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: