Proteste in 2008: suntem in direct?

Ati vazut cum se desfasoara protestele de vreo doi ani de zile incoace? Numai in direct la televizor. De fapt, probabil au invatat de pe vremea ultimei mineriade a lui Cozma cand de pe dealul de la Costesti s-a transmis in direct non-stop. Asa incat acum orice protest, miting sau demonstratie se poate face si cu 10 -20 de oameni, e de ajuns sa fie galagiosi si sa dea bine in cadru.

Nu mai vedem proteste care sa blocheze traficul in oras, mitinguri care sa umple piete intregi, demonstratii cu zeci de mii de oameni, ca e mai simplu sa le vezi in direct la tv. E ca la meciurile de fotbal, de ce sa te duci pe stadion sa ingheti de frig, sa platesti bani, sa te bati cu jandarmii si galeria adversa cand poti sa stai acasa si sa tzipi de la tine din fotoliu.
Mai mult, protestele de anul asta se desfasoara numai in direct, numai cu participarea principalelor televiziuni si obligatoriu numai atunci cand acestea intra in direct. Nici macar nu mai stau sa huiduie si sa strige atunci cand reporterul face probe de sunet, ci doar cand acesta intra in direct, de cele mai multe ori dupa ce intra in direct si se sesizeaza ca trebuie sa strige sa dea impresia ca sunt multi si rai.

Nu mai stiu cand, dar s-a intamplat (anul trecut parca) o situatie cand un protest s-a amanat pentru faptul ca principalele televiziuni nu au avut echipe disponibile ca sa filmeze protestul respectiv.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: