Protestele din Londra

In Londra sunt proteste (pentru cei care au deschis calculatoarele mai tarziu), pe modelul francez de acum cativa ani, dupa ce niste politisti au impuscat mortal un tip de 29 de ani. La inceput au fost panice, iar apoi au degenerat in asa ceva.

Asta e o strada, de pe care relata un reporter care statea in zona, care avea toate magazinele sparte, devastate si jefuite. Culmea, inclusiv farmaciile au cazut prada raufacatorilor. (link SkyNews Live)

E interesant de urmarit subiectul, nu de alta dar englezii se bat acum intre informarea corecta si scortoasa pe care o vedem la BBC si alte surse de informare “de stat” si tabloidele si televiziunile comerciale. Toti sunt cu elicopterele in aer, incercand sa fie primii care relateaza. Altfel, protestatarii au incendiat deja un car de transmisiuni de la BBC, iar acestia au ramas sa citeze doar sursele politiei. In schimb SkyNews fac show, exact asa cum vedeti si la noi, in momentele cheie.

Pe de alta parte politia engleza a anuntat ca protestele sunt facute exclusiv de raufacatori. Fac apel la populatie sa nu iasa pe strazi si la parinti sa isi stranga copiii de pe strazi. Ramane de vazut ce si cum, dar mai ales cate zeci de arestari vor avea loc, intr-o Londra in care fiecare colt de strada este monitorizat. Dar si cu ce forta va raspunde politia, ca pana acum toata lumea ii critica ca au fost prea calmi sau inexistenti.

De ce am scris asta atat timp cat pe voi nu va intereseaza? Pentru ca de acolo se dicteaza civilizatia si chiar daca noi nu vom face asa ceva, daca se impun alte reguli, e bine sa cunoastem precedentul dar si masurile represive ce se vor aplica peste tot.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: