RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

Mi-a adus Daniel azi un modem de la RDS sa ma joc cu magnificul internet mobil oferit de Digi.NET.  Povestile spun ca netul asta e gratuit, daca ai abonamentul mare la RDS si ca stick-urile de 7.2 mbps s-au epuizat instant. Asa incat eu ma joc cu un stick de net de 3.2 mbps, care merge cam asa.

Sa nu credeti ca merge mai repede de atat. De fapt vreau sa vad daca ar merge mai repede decat atat. Pana acum nu face zapp-ul in transfer si nici nu se poate pune vorba sa atinga viteza de transfer a lui Vodafone.
Sa nu credeti ca momentele in care viteza scade sunt doar faptul ca n-as fi facut transfer. Nu, asa merge, in hopuri, iar atunci cand pica browsingul cade. In cazul in care o aplicatie face upload, ar trebui sa nu mai faci nimic altceva pentru ca nu vei primi cu siguranta nici un raspuns de la alte servere.

De fapt, daca speed testul efectuat tot in reteaua RDS arata cam asa:

speedtestrds

atunci puteti sa va dati seama ca reteaua nu e nici pe departe una fiabila. Da, am auzit voci ca unii ar folosi stick-ul asta pentru momentele cand le pica netul de acasa de la RDS, dar si atunci nu sunt conectati pe acelasi fir, numai ca antena e pe blocul din fata?

Mai am doua curiozitati totusi, daca aici la Casa Presei in spatiu deschis se misca asa, oare cum ar merge la mine acasa acolo unde zapp-ul n-are acoperire in camera. Si cealalta chestie, cat de repede va deveni reteaua congestionata din cauza traficului imens de date asa cum se intampla la marii operatori de internet mobil.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply