Referendumul inutil

Referendumul inutil

Referndumul inutil. O postare luată de pe net, pe care o prezint ca atare.

Prost obicei românesc de a dezbate fără o informare minimă de bun-simț și propagandă mediatică grosolană. Alo, românii mei.

Referendumul de pe 7 Octombrie se referă exclusiv la modificarea articolului 48 din Constituția României care zice așa: 
Art. 48 – Familia
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Mai exact, în loc de “între soți” să scrie “între bărbat și femeie”. Până aici s-a înțeles cât-de-cât.

În același timp, în codul familiei, și cam ce se recită și la starea civilă când te căsătorești cu iubi bubi al tău sunt menționate următoarele:

– statul ocroteste casatoria si familia ;
– familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti ;
– sotii hotarasc de comun acord in tot ceea ce priveste casatoria ;
– in relatiile dintre soti, precum si in exercitarea drepturilor acestora fata de copii, BĂRBATUL SI FEMEIA sunt egali in drepturi ;
– drepturile parintesti se exercita numai in interesul copiilor ;

Același Liviu Dragnea a declarat în Martie 2018: “În același timp vreau sa reiterez, nu putem să nu analizam si situatia unei minoritati din România, să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil, l-am rugat pe Victor Negresu să poarte discuții cu ONG-urile din domeniu pentru a merge către o forma legislativă să se reglementeze aceasta situație”

Mai pe scurt, cu liniuță:

-Indiferent ce se va decide la refendum căsătoria intre sexe rămâne ilegală în România. 
-Codul familiei spune deja oricum ca e intre femeie si bărbat. 
-Nu s-a pus nicăieri problema adopției. Zero. Nada. (Adopție care oricum se înfruntă cu o birocrație interminabilă chiar si pentru cuplurile straight.)
-PSD a zis ca nu neagă această situație si cauta sa legalizeze cumva un parteneriat civil, adică intre orice fel de persoane din motive ce tin de dreptul omului, dreptul la proprietate, dreptul la moștenire si alte probleme de ordin juridic de care persoanele care n-au semnat în fața primarului nu pot beneficia, fie ei straight sau gay. 
-Nu e interzisă iubirea. Articolul 200 cu privire la relațiile intime homosexuale a fost abrogat de prin 2001. Asta legal, că social am citit niste comentarii atât de violente, de sunat la 112.

Termenul acesta între “soți” din câte am mai citit a fost trecut așa odată cu revoluția feministelor, nu s-a vrut de fapt să stârnească alte controverse, cine e trecut primul.

În concluzie, pe 7 se va intampla unul dintre cele mai costisitoare mofturi ale istoriei noastre pe care il vom plăti așa, doar ca să miruiască niște orgolii și să le ofenseze pe altele. Vă duceți, nu vă duceți – tot ăștia suntem.

Dracii cu popii și Dumnezeu cu noi!
Update: Codul Familiei din 2011 a fost inclus în Codul civil cel nou. (cap 4, art 258)

Între timp coca-cola cucerește iar internetul cu o postare  extraordinară.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply