Retelele sociale – prietenul sau dusmanul tau

Se spune ca prin retelele sociale iti gasesti fostii colegi de clasa, iti faci prieteni noi, intalnesti oameni si asa mai departe. Bogdana a sustinut o prezentare in care ne-a spus suisurile si coborasurile retelelor de socializare, iar eu mi-am adus aminte de poza asta.

Da frate, sefii tai te urmaresc pe facebook, sefii tai te urmaresc pe twitter, vor sa stie ce spui din firma, vor sa afle ce faci tu la serviciu. Paranoia poate ajunge atat de mult incat pot si vor sa ia masuri asupra ta pentru simplul motiv ca esti activ intr-o retea sociala. Din pacate, pentru ca suntem intr-o tara de lumea a treia, nu conteaza cum te descurci la locul de munca, pentru ca activitatea de pe reteaua sociala iti poate aduce dezavantaje. Si nu orice dezavantaje, ci acea gandire tipica prin care daca ai 30 de secunde sa iti updatezi statusul pe twitter, inseamna ca n-ai suficient de munca.

Acum asta inseamna ca nu trebuie sa te comporti altfel in retelele sociale, ci doar ca trebuie sa stii ca ceea ce scrii / faci in retelele sociale poate fi folosit impotriva ta. Dar nu numai seful e cel care le poate folosi impotriva ta.

Lectii de capitalism 1 to 1.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply