România a avut cel mai frumos stand la Festivalul Cultural de la Izmir

România a avut cel mai frumos stand la Festivalul Cultural de la Izmir

România și-a făcut simțită prezența și anul acesta la a cincea ediție a Festivalului Cultural din Turcia organizată în Izmir. Câștigătoarea a patru ediții la care au participat țări de pe toate continentele a venit anul acesta  în întâmpinarea vizitatorilor cu o altă supriză de proporții. Standul reprezentat de țara noastră a căpătat iată de acestă dată, chipul Castelului Bran aducându-l în mijlocul participanților pe legendarul Conte Dracula.
Milioane de oameni au avut șansa să se fotografieze cu vestitul Dracula fiind apoi întâmpinați călduros de către gazdele îmbrăcate în porturi tradiționale românești, cu cozonaci.
Timp de 3 zile peste 2,5 milioane de oameni au vizitat Expoziția Culturală Internațională din Izmir, timp în care s-au desfășurat peste 80 de spectacole. Standul a fost încărcat cu 4 tone de cozonaci și alte două mii de pachete tradiționale care au fost servite publicului în timpul spectacolului din amfiteatru.
Standul României a fost vizitat de Primarul orașului Izmir , Aziz Kocaoğlu cât și de Ministrul Transporturilor din Turcia, Binali Yıldırım. Aceștia au fost întâmpinați de Ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană și de delegația parlamentară a Comisiei de învățământ condusă de Domnul Senator Cătălin Croitoru.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: