Romania ilustrata

In 2011,  Romania arata asa:

 

romania ilustrata

In stanga pozei o femeie sta la iesirea din banca sperand ca trece cineva pe acolo ca sa ii dea un maruntis sa isi ia o paine. A muncit niste ani in sistemul comunist, iar de 20 de ani nu a fost in stare sa faca nimic ca sa faca rost de o pensie decenta.

In dreapta pozei, pe marginea magazinului Armani, o fata cu tate sta si asteapta printul fermecat cu masina straina, ca poate poate o baga si pe ea in seama si nu va ajunge ca femeia din stanga. Dar fata nu face nimic pentru a avea o viata mai buna. Orice servici ai avea, sa stai pe marginea magazinului Armani, ziua, in timpul orelor de lucru nu inseamna ca ai un venit suficient de bine.

In schimb, in trafic avem Armani, ING, branduri internationale si traditionala Dacia, nereinventata de atatia ani. Masina romanului de 30 de ani. In timp ce pentru nemti, dupa 2 ani masina se vinde la buy-back, iar second-hand-urile ajung pe strazile noastre.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply