Romania – ultima sansa

Din ciclul asocieri interesante de cuvinte cu anumite persoane, azi o avem pe Elena Udrea  prezentata ca ultima sansa pentru Romania.

Intr-adevar, ea e solutia noastra, ea ne scapa de probleme si de efectele crizei.

M-am uitat in seara asta la televiziunea asta si am fost dezamagit. Ma asteptam oarecum sa fie niste idei propagandistice,  dar sa vorbeasca Radu Moraru la persoana 1 plural cand se referea la Udrea, folosind expresii de genul sa facem, sa executam … mi se pare prea mult pentru o prezentare jurnalistica, fie ea si propagandistica.

Udrea a zis un singur lucru corect. Romania se aseamana acum cu un om care are salariu de 10 milioane si cheltuieli in fiecare luna de 15 milioane.  In prima luna se imprumuta de 5 milioane, a doua luna ce face? Ca trebuie sa plateasca si datoriile alea, dar trebuie si sa isi plateasca cheltuielile. Nu trebuie totusi umblat la cheltuieli?
Si stai. Care cheltuieli? Ca astea tot ei si le fac si tot ei le sustin. Daca Vladescu – ministrul finantelor – a spus ca nu avem suficienti oameni bogati aici de unde sa ia bani, asta inseamna ca ei nu vor simti scaderile salariale, tocmai din pricina faptului ca ei au, iar altii nu.

Pana una alta, daca vine Udrea sa dea cu mopul sunt sigur ca si alte persoane se vor alatura si vor munci alaturi de ea. Dar daca ei nu fac, daca cineva nu da tonul, nimeni nu va face nimic, iar toti vor da vina pe stat si vor astepta ca acesta sa le pice din cer.

Later:
Este clar că asta va fi o guvernare istorică. Dacă ne reuşeşte, dacă reuşim să impunem aceste măsuri şi să scoatem ţara din criză şi să reformăm îm acelaşi timp şi statul şi societatea, vom intra în istorie. Dacă nu, vom ieşi, şi vom ieşi urât”

Cu alte cuvinte si ei stiu asta. Ramane de vazut cum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply