Romanii ar face orice decat sa isi repare strazile

Romanii ar face orice decat sa isi repare strazile

Daca nu ati fost atenti in trafic, au aparut in unele intersectii din Bucuresti, punctele negre. Daca nu stiti ce sunt punctele negre, ei bine, nici altii nu stiu.

 

Punctul negru reprezinta un semn de avertizare ca te apropii intr-o zona cu risc sporit de accidente. Am intalnit semnele astea in Bulgaria si Austria. Singura diferenta e ca in celelalte doua tari, cand intalneai semnul ala, daca nu franeai instant, te duceai dracu in prapastie, intrai pe contrasens sau ceva de genul asta.
Nu, la noi semnele astea au aparut in Bucuresti la intersectia Mihai Bravu cu Calea Vitan, dar si cu 300 de metri inainte de intersectie pe Calea Vitan, inainte de o trecere de pietoni.

Ceea ce mi se pare perfect normal. Reprezentatii primpariei generale, dar nici macar politia rutiera n-au chef sa ilumineze zona, sa faca semafoarele sa functioneze corect – cu toate becurile – sa puna marcaje rutiere vizibile pe strada. Le este suficient sa puna inca un indicator, pe margine, ascuns intre copaci si astfel ei si-au absolvit vina. Nu stiu domn-le, e vina soferului, indicatorul exista, noi nu l-am vazut.

Deci la noi in loc sa administram calumea niste intersectii, sa facem scuar pentru facut dreapta, sa desenam niste treceri de pietoni calumea, opritoare de benzi sau indicatoare de directii si de preselectare a benzilor, preferam sa punem un punct negru. Vezi ca in fata e dezastru, esti pe cont propriu.
N-am putea sa punem punctul negru la intrarea in tara, pe toate indicatoarele rutiere care anunta ca intri in Romania? Nu de alta, dar si asa nu avem strazi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply