Românii consuma putin internet mobil

Nah ca am avut dreptate. Iar am avut dreptate. Si acum vin si zic: v-am zis eu? (bonus)

Mobime.ro, singurul portal care pune la dispozitia utilizatorilor ofertele complete de telefoane, abonamente si servicii ale celor trei operatori de telefonie mobila, a realizat un studiu in perioada 1 martie -15 mai cu privire la comportamentul de consum de internet mobil. Astfel, din cei peste 1350 de utilizatori ai site-ului mobime.ro care au completat campul care inregistreaza navigarea pe internet, peste 46% au completat ca navigheaza pana in 125 de MB/luna. Restul de 54% se impart in persoane care navigheaza pana in 500 de mb/luna (28%) sau care navigheaza  1000 de mb si peste (26%).

De altfel, concluzia ca romanii navigheaza putin pe mobil este confirmata si de studiul recent al Gallup, care afirma ca accesul la Internet prin intermediul conexiunilor mobile este realizata preponderent de pe laptop (42%) si desktop PC (31%), telefonul mobil fiind folosit doar in 25% dintre cazuri. Acelasi studiu releva ca 31% dintre cei care folosesc internet mobil  obisnuiesc sa plateasca o conexiune cu abonament lunar si trafic limitat cu plata traficului suplimentar, iar 20% dintre ei au abonament cu trafic initial limitat si cu scaderea vitezei maxime de transfer pentru traficul suplimentar.

Site-urile cel mai des accesate de pe mobil sunt cele de stiri, orele de maxim acces fiind intre 8 si 9 dimineata, cand desktop-urile genereaza un trafic foarte mic conform unui studiu trafic.ro.

 

Si asta ca sa nu ne mai laudam ca 98% dintre romani folosesc internetul mobil, atat timp cat 96% dintre cei care au telefon nici nu stiu ca daca apasa tasta zero se dau pe net automat, pe bani. (!)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: