Sa fim eroi…

Sa fim eroi…

Am o senzatie foarte nasoala.  Acum cinci sau 10 ani nu am avut-o. Atunci era relativ simplu, atunci era entusiasm, atunci era bucurie. Si culmea, a fost bine. Acum am o senzatie foarte nasoala. Si nu e vorba de manipulare. E vorba de ceea ce vad in jurul meu. Da, fata de acum 10 ani am evoluat, suntem mai mari, mai intelepti, mai educati, mai cunoscatori. Dar parca ne-am intors in timp. Parca, trebuia sa fi facut mai multe in tot acest timp. Parca trebuia sa fi fost mai bine. Si ma duc si mai inapoi in gandire, ma uit la anul 2000. Atunci eram erou. Ieseam la vot pentru a alege raul mai mic, pentru a vota intre un nebun si Iliescu. Cred ca am facut alegerea gresita in 2000. Dar atunci, nebunul nu ma convinsese, pentru ca nu stia sa vorbeasca.

Din pacate asa e si acum, trebuie sa aleg. Partea nasoala e ca sunt singur. Si oricat de erou as fi, vor fi altii care nu vor considera asta. Pentru ca ei nu vor iesi la vot.

 

Si ma duc mai inapoi, in 1989, cand vedeam revolutia la televizorul proaspat reparat. Era prima lui zi de functionare. Si a functionat 15 ore fara oprire, desi niciodata nu mai fusese pus la asemenea efort, atat timp cat programul tv era de doua ore. Si atunci, in 1989, am vazut de la etajul 8 cum l-au omorat pe ala cu pusca in mijlocul intersectiei. Cum si alti oameni stateau ascunsi dupa geamuri si priveau asta. Si atunci, in 1989, cum noaptea, am stat cu lumina stinsa si cu paturi la geam, ca sa nu se vada de afara ca avem lumina aprinsa si ca ne uitam la televizor. Da, la Pitesti s-a tras la mine in intersectie. Acum, e acolo aceeasi intersectie, cu aceeiasi stalpi, acelasi asfalt si un trafic de 10 ori mai mare, total neoptimizat. Si acolo nu am evoluat. Nu s-a schimbat nimic.

Si atunci, acolo au fost eroi. Sau dusmani ai sistemului. Sau doar oameni nevinovati la locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Acum, aici suntem noi. Oameni potriviti la momentul potrivit. De fapt e simplu. Avem de data asta decizia de a sta in spatele geamului si a privi de acolo. Sau sa putem sa stim ca noi suntem de vina pentru schimbare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply