Şase … vine Boboteaza

Asta inseamna ca iar vor veni preotii si vor stropi peretii pentru a primi grosul de bani.

Spre diferentza de ortodocsi unde vine preotul si rupe usa din batai ca sa intre peste tine in casa sa iti ia banii pentru boboteaza, biserica sau alte chestii personale (golf-uri, audi, jeepuri), la catolici e un pic diferit. Procedeul e acelasi, vine preotul la tine acasa, iti sfinteste casa si iti scrie pe usa data la care a venit sa iti sfinteasca casa, asta ca sa ai o dovada ca a trecut pe la tine. In schimb, nu vine neauntat. Trebuie sa iti faci programare in prealabil, sa ii spui cand esti acasa, cu toata familia, iar numai atunci vine.

Drept urmare urmeaza inca un sezon in care unii vor veni cu japca, iar ceilalti vor veni chemati in a sfinti case si a multumi astfel poporul.

Cel mai de porc mi s-a parut la Pitesti un afis lipit pe usa de la bloc unde episcopia nu stiu cui ureaza la multi ani si invita enoriasii sa contribuie. Asta asa fatzish … pentru ca biserica nu plateste impozite, drept urmare nu justifica nimic.

Si …“vorba ceeea, cu Dumnezeu inainte”.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d