Semafoare de 16 milioane de euro in Bucuresti

Aflu cu bucurie ca in Bucuresti se doreste modernizarea si dezvoltarea retelei de semafoare electrice.
Daca nu stiti, noi avem deja in Bucuresti o retea de semafoare electrice foarte inteligente si sincronizate in functie de trafic. Spre exemplu, centrul orasului poate fi traversat de la un capat la altul cu viteza de 50 km/h sau 90km/h, viteza la care sunt sincronizate semafoarele. Practic, la mijlocul bulevardului Magheru este un semafor setat fix invers. Adica desi e tot centrul verde si liber, astfel incat sa il poti traversa, daca ai prins un semafor verde, trebuie musai ca la mijlocul lui Magheru sa te opresti, pentru ca acolo semaforul e fix invers.
Acelasi lucru este valabil si pe bulevardul Uranus, pe care il poti traversa, numai daca treci pe galben la semaforul de la Victoriei.

Si toate astea au nevoie de modernizari si ca semafoarele sa fie schimbate.
In rest la mine la bloc, semaforul are becuri arse de prin primavara si nu s-a gandit nimeni sa le schimbe. Bine ca a rezistat la ploi si ca nu a facut scurtcircuit.

Din cate stiu eu, acum sunt trei firme care se ocupa de semafoarele din Bucuresti. Practic in total, sunt trei echipe care trebuie sa aiba grija de toate semafoarele din tot orasul. Deci cand nu va merge semaforul, nu va faceti griji, nu va mai merge mult timp, pentru ca pana cand vine o echipa, va ma trece foarte mult. De asta sunt doar trei echipe.

Bonus, procedura de reclamatie a unui semafor defect este minunata. Intai se anunta politia rutiera, apoi aceasta anunta administrativ primaria, care primarie anunta firma care trebuie sa repare semaforul. Asta daca primaria nimereste firma care se ocupa de semaforul respectiv. Ca de obicei nu le nimeresc. Adica primaria anunta o firma, dar asta nu are ce face ca nu e semaforul ei. Si astfel toata procedura se reia.

Deci e bine. Rugati-va sa nu se arda vreun semafor si fiti atenti in trafic, 16 milioane de euro sunt pe drum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply