Serviciul de cazier judiciar online

Serviciul de cazier judiciar online

A pornit serviciul de eliberare de cazier judiciar pe ghiseul.ro

Pentru asta trebuie sa introduci datele cardului. Mai apoi te redirecționează in hub.mai.gov.ro. Acesta este portalul lui MAI care se ocupa teoretic de digitalizarea serviciilor cu cetățenii. Revin la portal imediat.

Până acolo, nu îmi este clar la momentul ăsta, dacă screenshotul de mai jos reține datele de card pe care trebuie să le introduci în Ghiseul.ro. Dacă face asta, atunci în momentul ăsta dai către stat contul tău, ca să știe ei unde sa pună popririle pe cont.

328123231 733704388159603 4708079688411596818 n

Revenind la Hub. Acolo se poate obține în acest moment doar cazierul judiciar și se pot depune documente pentru ceva certificate de urbanism. Gradul de digitalizare al serviciului de cazier digital este de 30%, specifică portalul. Asta înseamnă că doar cetățenii pot aplica pentru cazier judiciar în format digital. Urmează să fie dezvoltată asta și pentru mediul de afaceri, dar și pentru angajații MAI. Măcar angajații MAI își iau cazierul judiciar de la locul de muncă.

Pentru celelalte servicii digitalizarea este 0%. Asta înseamnă că tot se merge la ghișee. Dar pe pagina hub-ului sunt prezentate serviciile pe care le oferă MAI și procedura pentru a beneficia de aceste servicii. Măcar atât. Notă: sunt și alte servicii cu un grad de digitalizare mai mare, dar atât timp cât implică mersul la ghișeu, înseamnă că digitalizarea lor nu e realizată.

În schimb sunt 146 de servicii pe care le oferă MAI prin diferitele sale direcții și agenții. De la Activități de educaţie pentru promovarea integrităţii, care se realizează de către DNA la preschimbarea plăcuțelor de înmatriculare.

Oarecum e bine că ne digitalizăm, pe de altă parte e rău că se întâmplă abia acum. În schimb, teoretic am putea avea șansa să sărim câțiva pași, astfel încât să fim digitali mai bine ca alte țări. Dar iar îmi amintesc de Estonia și mă gândesc că nu putem să ne digitalizăm până la nivelul ăla.

Unui stat corect nu îți e frică să îi dai datele de pe card, că nu îți pune poprire din neant.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: