Si distractia continua

Eu tare ma intreb cat vor mai tine echipamentele astea comuniste. Au trecut deja 18 de ani si mai bine de cand avem tzevi de gaze, tzevi de apa, cabluri electrice. Daca stam sa ne gandim cum erau chestiile in ’89 – ’90 cum se faceau si inainte de data asta cand se aplica regula cu las ca leafa merge, sau ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim, inseamna ca vai de instalatiile facute de atunci. De fapt o parte din ele au fost schimbate, sa ne gandim la niste tzevi de apa ce s-au apucat sa le schimbe in Bucuresti si cateva orase din tara anii trecuti, dar tevile de gaze, cele de curent sunt vechi rau.
Spre exemplu il avem pe Nihasa care sta in buricul Unirii si ramane fara curent in fiecare zi pentru simplul motiv ca acolo firele au fost facute prost, nimeni nu le-a schimbat, nimeni nu are de gand sa le schimbe, iar regula de lene se aplica.
Sa ne uitam la apa de la robinet pe care nu o bea nimeni in Bucuresti. Nu ca n-ar fi neaparat buna de baut, erau niste vorbe care ziceau ca la statia de filtrare si pompare Bucurestiul are una din cele mai bune ape potabile din Europa. Pana la robinete, insa, se umple de mal, de rugina, de impuritati si cine stie ce germeni.
Sa ne uitam zic si la liniile de metrou abandonate (iar astea sunt cateva la numar), ce nu sunt la suprafata, dar sunt traversate de conducte, de magistrale de apa si asa mai departe. Acolo Discovery Channel a avut reportaje despre ce noi forme de viata s-au dezolvat acolo.

Imi amintesc ca anul trecut au explodat vreo 2 – 3 magistrale de apa in Bucuresti, pentru simplul fapt ca sunt vechi conductele. Sau ca au explodat niste case din cauza de acumulari de gaze, dar pana si la Zalau a bubuit un bloc pentru ca EON Gaz a umblat aiurea la niste tevi vechi.

Azi au fost 3 evenimente dragute rau in Bucuresti. A luat foc o teava de gaze in Aviatorilor, cateva sute de metri mai departe pe Expozitiei, probabil pe aceeasi magistrala a bubuit o cladire tot de la gaze, iar in Militari a luat foc un depozit de materiale inflamabile.

Hai ca suntem buni si stam bine (aici imi aduc aminte de bancul ala cu Bin Laden, cand individul trimis de el sa faca pe teroristul in Romania s-a intors speriat zicand ca Romanii sunt mai teroristi decat Bin Laden se arunca in aer singuri pentru distractie). Mai trebuie niste mici explozii in zonele importante ale orasului si il curatam, dupa aceasta va fi necesara interventia lui Videanu sa puna borduri, va fi necesara interventia primarului de sector sa minta ca va asfalta si ca va schimba conducte si asa mai departe. Pana una alta, facem la fel cum eu ziceam, folosim la maxim resursele facute de mantuiala de pe vremea comunistilor.

Mai am o temere, fereasca Dumnezeu sa se intample ceva cu vreo conducta de gaze ce trece pe deasupra unei galerii de metrou aflata in functiune. Vreti sa insinuati ca nu trece? Punem pariu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: