Sinucide-te! Nu va mai afla nimeni

CNA a interzis difuzarea la TV a imaginilor de la locul unor tragedii- sinucideri, crime şi mutilări

În mod concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să completeze articolul 17 din Codul de reglementare al conţinutului audiovizual, care prevede că “În intervalul orar 6.00 –
22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producţiile audiovizuale de ficţiune, care conţin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte”.

În plus, CNA a decis să adauge un alineat nou la acest articol, prin care posturile de televiziune nu mai pot difuza imagini de la locul tragediilor precum sinuciderile, crimele şi mutilările, dar nici imagini prin care este prezentată suferinţa familiilor victimelor.

Via Mediafax.

Si uite asa ne vom mira de unii singuri de ce se intampla accidente rutiere grave, de ce oamenii mor, de ce in tara asta curge numai lapte si miere, iar la televizor vom vedea numai stiri pozitive. Pentru ca sunt unii destepti care nu vor sa vada stiri cu sange la televizor, ca astea sunt negative. Drept urmare trebuie sa le aratam oamenilor ca aici curge numai lapte si miere, iar un accident rutier cauzat de drum sau de inconstienta unui sofer sau altceva nu e relevant in context.

Si uite asa au murit stirile de la ora 5.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply