Spaga

Pentru ca asta e un blog, vreau si eu informatii cum ca ai fost la un ghiseu, orice ghiseu si ca ai trebuit sa dai spaga.

Daca faci video foarte bine, iti vei lua niste bani pe el 🙂
Daca nu poti doar sa afirmi mai jos.
Vreau numai sa ma conving ca … am revenit la ce era inainte. Pentru ca asta se intampla.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Spaga

 1. aiurea. eu cred ca exagerezi in ultimul hal. crezi ca atunci cand era basescu nu tot spagatistii aia erau peste tot? sa nu facem din kkt bici. poti spune doar “caut reclama de la pd”
  nu are rost toata demagogia asta.

  si este “a trebuit sa dai” nu “ai trebuit”

 2. esti atat de naiv sa crezi ca pe vremea lu base nu se dadeau spagi. si inca mai suntem pe vremea lui…

 3. ma nush … eu n-am dat shpaga in viatza mea … asa ca voi sa imi ziceti 🙂

  io am stat la cozi … io am asteptat, am facut zeci de drumuri birocratice …dar n-am dat nimic nicaieri.

 4. asta e că ai avut noroc că nu ţi-a trebuit să mergi la spital, sau să termini cu un proces verbal pentru o tamponare uşoară. n-ai fost tu în destule locuri în care, de fapt, pe vremea lui băse s-a luat mai multă şpagă decît pe vremea lui iliescu. a, da, fă-ţi paşaport în regim de urgenţă şi mai discutăm

 5. te apropii incet dar sigur de culmea exagerarii.. incep sa cred ca pana ieri nu ai trait in Romania

 6. asta e că ai avut noroc că nu ţi-a trebuit să mergi la spital, sau să termini cu un proces verbal pentru o tamponare uşoară. n-ai fost tu în destule locuri în care, de fapt, pe vremea lui băse s-a luat mai multă şpagă decît pe vremea lui iliescu. a, da, fă-ţi paşaport în regim de urgenţă şi mai discutăm

  Am mers la spital, am rezolvat fără șpagă. De nenumărate ori. Am dus-o pe bunică-mea, am fost eu cu diverse probleme, am fost cu frate-meu să-și facă vizitele pentru carnet de șofer. N-am dat niciodata șpagă. Și asta și în Municipal și în Colentina și în Colțea și în Fundeni. Deci se poate.

  La poliție, pentru tamponări, n-am dat în viața mea șpagă (în spitale dădeam din inerție într-o vreme dar în ultimii doi ani n-am mai dat și nici nu mi s-a pretins). N-am fost vinovat, n-am dat nimic. S-a rezolvat absolut normal.

  Pașaport făcut în regim de urgență la sfărșitul lunii februarie. Tot fără șpagă.

  Am luat carnet de șofer fără șpagă, am doctor de familie căruia nu-i dau șpagă, frate-meu și-a luat carnet de curând fără șpagă. Se poate trăi fără șpagă. Principiu de bază e că-i prost cine dă nu cine ia.

  Într-o țară normală, în momentul în care ți se refuză un drept și ți se sugerează că lucrurile ar putea sta altfel dacă ai contribui cu niște bani ai toate șansele ca persoana care a făcut treaba asta să ajungă pe mâna poliției. Chestie care începuse încet, încet să se întâmple și pe la noi. Mai timid la început dar măcar era ceva.

  Teama lui piticu, a mea și a multora ca noi este că, după doi ani în care am făcut câțiva pași timizi într-o direcție normală să nu fim dați înapoi în perioada 2000-2004 în care plăteam ca proștii impozite care ajungeau în burțile ălora de la putere. S-a furat la greu în perioada aia și toată lumea era cu ciocu’ mic.

 7. nici eu n-am dat niciodata spaga. de cativa ani incepusera sa intre pe la parnaie, prin tribunale, aia care cereau. era bine. vreau sa cred ca lucrurile vor continua in sensul asta, sensul bun, si nu inapoi la jegurile dinainte.

Leave a Reply

%d bloggers like this: