Specii de sosea

Zilele astea cum am mers mult, am reintalnit niste specii de conducatori auto.

Melteanul de Bucuresti. Nu are neaparat masina puternica, insa dupa ce sta 360 de zile in Bucuresti mergand cu 20 la ora in medie, in momentul in care vede soseaua libera ii da frate fara sa stie ce trebuie sa faca, unde e curba, cum se modifica strada, cum se depaseste sau in ce treapta de viteza trebuie sa stea. El se bazeaza pe faptul ca e de bucuresti deci isi permite. De cele mai multe ori nu foloseste masina lui in deplasarile astea, ci masina firmei, drept urmare reparatiile vor fi platite de altii. Ei iti dau flash-uri cand esti intr-un drum cu gropi sau cand faci frana de motor in curbe.

Provincialul beat. E individul cu masina ieftina care are ITP-ul facut pe naspa, are benzina de maxim 50 de lei si iese de obicei la plimbare prin oras 500 de metri sau se duce de la el acasa, la cine stie cine in capatul celalalt al satului. De obicei nu cunoaste semnele de circulatie si ignora regulile de circulatie. De altfel poate fi si baut la volan, doar se stie cu seful de post si oricum scapa daca ii da o tuica ceva. Intra in intersectii fara sa se asigure, fara sa cedeze trecerea ca doar el are Logan si poate are nevoie de ceva reparatii pe RCA-ul altcuiva.

Si intre toti astia suntem noi, soferii cinstiti, care mergem regulamentar in localitati ca fraierii, care oprim la trecerile de pietoni, la trecerea la nivel cu calea ferata sau la intalnirea semnului de cedeaza trecerea.

Apropo, DN73C e praf, din fericire doar intre Mioveni si Pitesti – pentru ca meritati – in rest e circulabil, iar de la Rucar la Bucuresti 2 ore si jumatate, plus escala.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: