State of the internet, Romania ramane pe locul 4

Akamai scoate periodic elemente de statistici ale traficului pe internet la nivel mondial, ei fiind principalul furnizor de content pe internet in momentul de fata. Iar aici vorbim de orice de  la CNN, la twitter si cam orice alta poza  sau video cu distributie la nivel mondial sunt servite din serverele Akamai.

Romania pe locul 10 in atacurile infomatice din lume.

Ne situam pe un loc 10, intr-o usoara scadere in traficul generat de calculatoarele infectate si folosite pentru a ataca alte servere sau siteuri.

Intre timp numarul de IP-uri unice a crescut cu 4.7% fata de trimestrul 3 al anului 2009, ajungandu-se undeva la 467 milioane. In schimb Norvegia si Finlanda au cea mai mare penetrare a conexiunilor internet, situandu-se la 0.49 IP-uri pe cap de locuitor, in timp ce la nivel mondial procentul e de 0.07 adrese IP pentru fiecare om.

Din fericire Romania ramane pe locul 4 in topul tarilor cu cele mai bune conexiuni de internet, viteza medie crescand de la 6.2 Mbps la mijlocul anului trecut la 7.2 Mbps la finalul anului.

De remarcat este ca Romania se situeaza pe locul 3 in topul tarilor cu cele mai multe conexiuni de tip broadband. Cam 49% din conexiunile la internet din Romania sunt broadband cu o crestere de 8% fata de trimestrul 3 al lui 2009, dar si o crestere de 32% fata de inceputul anului.  Urmeaza dupa noi regiuni ca Hong Kong si Suedia, Danemarca, Letonia si Olanda, dar noi suntem dupa Coreea de sud si Japonia, care au peste 50% dintre conexiuni de tip broadband.

In schimb cam cum sunt impartite vitezele  conexiunilor in Romania se vede in poza urmatoare:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: