Taxa pe autostrada – banii unde se duc?

Deci se introduce iar taxa de la podul de la Fetesti pe autostrada A2 spre si dinspre mare.
Pentru cei care nu stiu care e podul si unde se plateste taxa, sunt exact gheretele alea de la capatul autostrazii. Acolo se plateste 10 lei pentru fiecare autoturism ce va trece. Pentru masinile mari taxa e si mai mare.

Pana aici e bine, desi in afara de Giurgiu unde se mai plateste taxa sa treci un pod? Si daca ne gandim la 10 lei pe autoturism, iar in week-end se duc cateva sute de mii de masini la mare, doar in week-end, atunci uite cum iese milionul de lei in fiecare sfarsit de saptamana. Chiar mai mult, ca platesti o data la dus, o data la intors.

Ce se face cu banii aia? Adica sunt 238.000 de euro pe saptamana. Bani care teoretic se duc la administratia drumurilor (CNADNR), bani din care teoretic se fac si se repara drumurile noastre. Punctual, pentru ca se percepe la podul ala banii s-ar duce pe reparatii, intretinere si dezvoltarea podului.

Acum, exista vreun organism, organizatie, comitet, comisie de control a acestor fonduri? Pentru ca sunt bani publici, dati in interes public. Circul cu masina pe un drum public, dau banii mei, vreu sa vad ce se intampla cu ei. Va publica cineva un extras de cont in care sa zica … s-au dat banii astia, au intrat in contul asta, de banii astia s-a cumparat asta, ailalta si s-a facut reparatia asta?

As vrea eu sa ii verific. Nu de alta, dar daca ei nu-s transparenti eu de ce sa platesc vila vreunuia?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: