Taxa pe autostrada

Taxa pe autostrada

Mi-am facut vacanta in Croatia. Ati vazut sper cum este autostrada de acolo, da? Am fost intrebat in repetate randuri cat am platit pe autostrada. Sincer habar n-am. Si nici nu ma intereseaza. Daca te duci cu masina pana in Croatia, de ce ti-ai pune semne de intrebare cat costa autostrada? Ai banii numarati sa dai doi euro pe mancare pe zi?

Revenind. Am platit doua autostrazi in Serbia si doua autostrazi in Croatia. In ambele tari sistemul de taxare implica bariere la intrare, de unde ridici un tichet si bariere la iesire, unde platesti cat ai condus. La fiecare intrare sau iesire de pe autostrada exista statie de taxare. Numarul de statii de taxare pe autostrada, pe fiecare sens de mers, poate ajunge la vreo 15 statii (n-am stat sa le numar dar sunt multe). Mai mult, in apropierea Zagrebului sunt doua statii de cate 15 case, care pot fi alocate fiecarui sens de mers in functie de necesitati.

Am platit la statiile de taxare din Serbia si Croatia, deci patru statii in total, exclusiv cu cardul. Asta pentru ca n-aveam banii tarilor respective, dar nici nu ma interesa sa am acesti bani. Timpul de asteptare la aceste statii a fost sub o tigara. Adica in momentul in care m-am asezat la coada, mi-am aprins o tigara. Nu am terminat-o pana cand am ajuns la statia de taxare si am dat cardul.

 

In schimb in Romania …

Cum sa tii doar doua statii de taxare pe sens deschise lunea?

Voi face o chestie in August. Ma mai duc o data la mare. Voi plati taxa pe autostrada din Romania exclusiv cu cardul. Nu se poate plati cu cardul? Ghinion. Voi bloca casa. Ca sa stiti.

V-as recomanda si voua sa faceti la fel.
 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply