Tinerii sunt blestemati sa ramana capsunari sau sa se sinucida

Cam asa s-ar putea traduce decizia de azi a curtii constitutionale. Adica toti pensionarii care mai pot … in loc sa stea acasa, sau sa se gandeasca la altele dupa o viata de munca mai vor sa munceasca ca nu le ajung banii de pensie.

Hai sa ne gandim la ce zic astia mai batrani: “invata mama si gaseste-ti un serviciu ca sa faci bani si sa ne dai si noua la batranete, sa ai grija de noi.” In schimb cum? Ca daca batranii stau si incearca sa mai faca un ban si dupa ce ies la pensie, atunci cum?

Intr-adevar sunt tot soiul de joburi pe care le-ar putea practica pensionarii, de la maturator de scara de bloc, la portar / paznic de forma si alte joburi care nu necesita prea mult efort intelectual, sau fizic.

In schimb dezvoltarea ar trebui lasata tinerilor cu idei. Si nu neaparat oricarui tanar, pentru ca e riscant sa te lasi pe mana cuiva care nu s-a jucat macar o data cu focul, dar si mie mi s-a spus deja ca sunt batran.  Conservatorii astia ar trebui sa inteleaga, viata se schimba, nu poti sa stai sa faci tot timpul acelasi lucru. Ai ajuns la pensie, ok … o iei de la capat facand altceva fata de ce ai facut toata viata, iar la un moment dat mori. E asa de simplu, iar chestiile astea mi  le-a explicat tata.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: