Trafic.ro adica cum?

Voi n-aveti un beta tester? Si totusi … de cand era backup-ul ala? Ca pun pariu ca nu era de doua zile, mai cunoastem cazuri.

Daca nu intelegeti despre ce e vorba … stati sa vedeti ce mail am primit. E un nene in mailul asta care imi explica niste chestii pe care le-am vazut saptamana asta in trafic.ro 😉

Celebrul site www.trafic .ro a fost “spart”.

Un tanar informatician, in varsta de numai 14 ani , a demonstrat ca securitatea faimosului site trafic.ro este subreda,  gasind o gaura de securitate, prin intermediul careia o persoana rau voitoare ar fi putut provoca prejudicii majore imaginii acestui website.

In calitate de White Hat Hacker el a vrut sa atraga atentia webmaster-ului asupra acestei vulnerabilitati pentru a  nu fi folosita de altcineva.

Folosind o metoda de “atac” care va ramane confidentiala, va fi dezvaluita numai proprietarilor website-ului acesta a putut modifica informatii vitale, de pe un simplu cont de utilizator, fapt ce demonstreaza slaba securitate a site-ului.

Ca demonstratie el a modificat descrierea catorva site-uri celebre ca protv.ro, lx.ro, realitatea.net.

Marturia acestuia impreuna cu dovezile acestui fapt le gasiti pe website-ul comunitatii Giga-Software, la adresa http://giga-software.com/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=60  .

Dupa ce a reusit sa modifice acele informatii, tanarul programator a remediat fiecare modificare.

Ionut Budisteanu cu pseudonimul h33z0r declara: „Intentia mea nu a fost sa fac vreun rau acestui website, doar am banuit ca acest site este vulnerabil. Presupunerea mea a fost corecta, dar se pare ca nimeni nu a acordat atentie avertizarii mele, astfel am modificat cateva informatii, pe care ulterior le-am revizuit. De ce am facut asta ? Deoarece nu vreau ca o mana rau voitoare un Black Hat Hacker sa strice munca echipei de la trafic.ro , astfel, eu am facut munca grea de a gasi vulnerabilitatea. Acest lucru ii va ajuta pe cei din echipa trafic.ro sa remedieze eroarea.”

realitatea.net trafic

Si totusi … de ce nu e eroarea reparata ? cum zice el pe forumu lui?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: