Trecem la negru, nu-i problema

Nu exista loc mai bun de a afla pulsul vietii si reactiile oamenilor obisnuiti decat magazinul de la colt de cartier. Acolo e locul unde toata lumea sta in fata si bea bere, acolo e locul unde vanzatorul cunoaste toti clientii, pe cativa dintre ei ii are si pe caiet la datorii, acolo universul oamenilor obisnuiti se termina si se intalneste cu universurile vecinilor care au aceleasi scopuri.

Cum m-am aratat mirat de pretul inghetatei pe care am cumparat-o, vanzatorul m-a intrebat daca mi se pare mult. Si i-am zis ca n-are TVA de 25%, dupa asta a inceput discutia intre mine, vanzator si clienti. Fiecare se plangea de TVA mare si de ce vom face in continuare.

Concluzia a fost simpla: “eu trebuie sa platesc statului 6 milioane in fiecare luna pentru […], daca imi cresc impozitele, nu le mai platesc nimic si trecem totul la negru”, cu alte cuvinte mergem si luam facturi din Colentina, punem pe ele tot ce vrem ca sa nu platim TVA, ne dam afara angajatii de pe hartie ca sa ii putem plati fara impozite si asa mai departe.

Ca sa completez articolul, am dat peste editorialul lui Cristian Tudor Popescu din Gandul care incepe sec:

Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceşteanului a dus la îndatorarea prostească a ţării faţă de finanţa internaţională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populaţiei României.

Si asta se va intampla si acum, am facut niste datorii pentru ca n-am muncit si am vrut salarii, acum nu vrem sa muncim, dar trebuie sa platim datoriile alea. Cum e normal vor creste taxele.

Pentru ca asa cum anticipam ieri, Ponta nu are nici o solutie pentru guvernarea asta, iar Antonescu a dat-o de perete cu tehnicienii, singura solutie ar fi sa iesim in strada. Dar despre asta vom discuta imediat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: