TVA la 25% inseamna intoarcere in timp

Romanul a fost intodeauna o persoana inventiva si descurcareata. In anii 90 cand aveam tva mare si impozite mari, nimeni nu muncea pe bune, toata lumea muncea la negru. Atunci se vindeau facturi pe podul de la Voluntari, facturi in alb, pe care fiecare si le completa cu ce isi dorea astfel incat lua mai multe produse pe mai putini bani declarati statului, iar impozitul si TVA-ul erau bineinteles mici. Astfel incat chiar daca impozitele erau mari banii veniti la buget erau mici.

Pentru ca FMI-ul a venit si a cerut majorarea TVA la 25% si a cotei unice de impozitare a salariatilor la 20%, guvernantii nostri se vor conforma fara sa se gandeasca.

Ce va face economia? Va zice simplu: cine vrea banii? Statul? A da, ii dam cum sa nu. Numai ca ii dam cat vrem noi sa declaram in acte si nu cat intr-adevar vindem. Daca s-a intamplat asta o data in anii 90 si toata lumea a fost fericita, de ce nu s-ar intampla si acum.

De ce am ajuns in cacatul asta? Pentru ca astia de la putere nu sunt in stare sa vina cu o solutie, sa spuna ca facem, asta, asta, asta si ne revenim. Pentru ca nu stiu sa tina piept presiunii sindicatelor, pentru ca le promit prostii si le si dau prostiile alea gandindu-se doar la viitorul apropriat, nici gand la ce va fi peste 2 ani. De fapt de ce s-ar gandi la ce va fi in tara asta peste 2 ani, daca acest guvern si acest partid nu se asteapta ca peste 2 ani sa mai fie ei la putere. Si in stilul caracteristic sa moara capra vecinului, se gandesc ca e mai bine sa isi bata ei capul cu problemele tarii, decat astia care le-au facut. Nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: