Uite Cioacă nu e Cioacă

Astia se plangeau aseara la OTV ca Cristian Cioaca (*scuzati eventuala cacofonie) sforaie noaptea. Probabil din cauza asta azi judecatoria l-a eliberat, dar nu a iesit din arest. Maine vine recursul si s-ar putea sa scape, sau nu.

Ideea e alta, individul asta e arestat sub acuzaţia de instigare la accesarea ilegală a e-mail-urilor soţiei sale. Ceva de genul: bai … hai sa spargem mailul lui nevasta-mea sa vedem daca traieste sau nu, sa vedem cu cine vorbeste pe mail.

Acuma pe mine ma frapeaza o chestie extraordinara. De unde mama dracu stie politia ca individul ala (*cum dracu sa scriu ca cioaca?) a vrut sa sparga mailul lui nevasta-sa? Sau, de unde dracu stiu politistii ca a intrat in mail? Cumva politistii au parola de la mailul Elodiei, sau Elodia i-a sunat si le-a zis, mha cred ca mi-a intrat cineva in mail, nu cumva e Cioaca?
Pe langa asta e si mai interesant cum dracu a putut sa sparga mailul Elodiei? Adica, daca nu avea parola salvata in calculator, atunci cum sa intre? Adica mailurile de pe Yahoo nu se sparg, ele se fura numai daca exista vreun individ care foloseste adresa aia de mail si da click ca boul pe un site fals. Daca mailul e pe un alt server, asta e o alta poveste, desi nu cu mult diferita fata de ce am spus mai sus. Nu poti sparge usor un mail, daca spargi un mail (sa zicem de firma), trebuie sa accesezi serverul firmei respective, sau sa te bucuri de hibele de securitate de acolo (m-am repetat stiu).

Nu stiu exact ce s-a intamplat, dar ce cred eu ca s-a intamplat a fost urmatoarea chestie. Cioaca a vrut sa intre pe calculatorul lui nevasta-sa. Calculatorul era parolat – user si parola. Cioaca a chemat un prieten, i-a dat 3.000 de dolari ca sa ii acceseze calculatorul. Prietenul a luat un soft free de pe net, a schimbat parola si a intrat, astfel castigand niste bani gramada din prostia unora. Cioaca a intrat pe calculator si a gasit messengerul Elodiei ca are parola salvata. A intrat pe messenger si de acolo in mail.

Punct si de la capat, revenim la intrebarile de mai sus. De unde stiu ei ca a accesat mailul? De unde se stie ca s-a spart parola? De unde se stie ca s-a accesat calculatorul, mai ales ce s-a accesat de pe calculatorul ala? Pentru ca windowsul are un numar foarte limitat de loguri in modul standard.

Acum, instigarea la accesarea ilegala a unui mail e infractiune in baza carei legi? Cum adica? Daca eu zic ca vreau sa ii sparg mailul lui … [ insert name here ] si vin si zic … maaai hackere, uite de aici zeci de mii de coco, sparge-mi mailul ala. Eu sunt arestat? Sunt acuzat de instigare la accesarea ilegala a unui mail? !??! WTF? Cum poate fi dovedita asta frate?

Dar despre astea dimineata vor fi mai multe … la stiri

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: