Ultrabook-urile vor avea obligatoriu touch-screen si WiDi

Intel, detinatorul patentului pentru laptopurile noi si subtiri, numite ultrabook-uri a lansat aseara a patra generatie de procesoare x-core. Aceste procesoare pe care noi le stim sub denumirea de i5, i7, etc. au ajuns la a 4-a generatie numita Haswell. O data cu aceasta lansare Intel a anuntat cerintele minime pentru producatorii de laptopuri / ultrabook-uri, asa incat oricine doreste sa produca si sa vanda vreun dispozitiv cu denumirea de ultrabook, va trebui sa puna pe el touch-screen si WiDi. Asta pe langa procesor-ul cel mai nou.

Partea buna e ca procesorul nou de la Intel ar consuma doar 10W pe ora, ceea ce inseamna ca are cam aceeasi performanta si ar duce o baterie pana la 9 ore de functionare. Touch-screen-ul stim cu totii ce inseamna, desi Zoso il uraste pe laptopuri, iata ca asta e viitorul. Iar WiDi, este tehnologia prin care tu conectezi laptopul la televizor fara a avea nevoie de a avea o conexiune wireless, cum se intampla acum sau de un dongle de conectare cum am eu acum. Bineinteles, asta pentru televizoarele noi. Si au aparut deja si aceste televizoare. Sunt ceva parteneriate semnate de LG si alte firme mari, prin care aceasta tehnologie sa fie implementata.

In schimb, va mai trece ceva timp pana sa vedem televizoarele OLED (organinc light-emitting diode) la noi acasa in loc de ferestre. Nu de alta dar vin cu un pret de 12.000 de dolari in Statele Unite.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply