USB ftw

Avem o groaza de chestii pe USB, de obicei aproape toate porturile USB ale calculatorului sunt folosite la maxim de tot soiul de device-uri. De la telefoane la mp3, camere foto si video, toate folosesc acest port de comunicatie. Mai mult pana si hard disk-urile sunt mai practice pe USB decat blocate in carcasa calculatorului.

Si totusi parca nu e suficient dezvoltat sau abia acum se dezvolta.

Am port USB in masina, ascult muzica la mp3, incarc telefonul direct la la USB-ul masinii (unde e disponibil) si ma bucur de totate facilitatile transmisiei de date la nivel USB.

Anticipez ca urmeaza sa avem semnaturi electronice pe baza de USB, mai mult calculatoarele de la serviciu sa ne recunoasca autentificarea printr-un stick USB, astfel asigurandu-se protectia datelor si usoara identificare a utilizatorului.  Mai mult ma astept ca tranzactiile bancare sa se efectueze la ATM folosind pe langa card un stick USB pentru identificare.

Si totusi, parca inca nu e suficient de rapid. Desi se ating viteze frumoase cu el, dar astept sa vad momentul in care un stick USB va depasi in viteza de transfer un hard-disk SATA 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: