Vine iarna, vor fi 17 grade, dar dupa?

Prognoza meteo spune ca joi vor fi 17 grade in Bucuresti. Nu va grabiti sa va lasati cojoacele, pentru ca dupa vor veni ploile si se va raci iarasi. In schimb e bine sa stim ca avem utilaje pregatite pentru deszapezire. Cel putin asa afiseaza REBU intr-un  comunicat. Si asa cum suntem obisnuiti, comunicatele astea de presa sunt facute pentru publicare, in viitoarea unei colaborari comerciale si pentru a inchide gura celor care ar avea ceva de obiectat.

Nu are sens sa comentez aici ce activitati se lauda ca vor face in iarna vreo firma de deszapezire, salubritate sau cum vreti sa le numiti in Bucuresti. Ci are sens sa vorbim despre faptul ca aceste firme nu se vor arata deloc interesate de reactia cetatenilor impotriva furiilor naturii. Adica de fiecare data, asa cum e normal, va ninge. Si dupa ce va ninge vor exista strazi imposibil de practicat, strazi de care se va uitat sa fie deszapezite si asa mai departe. Si ce vor face firmele de salubritate, se vor uita si vor zice, nu stim, nu ne plateste primaria, nu exista fonduri, nu e raza noastra de actiune, vom ajunge acolo mai tarziu.

Exista si exemplul pozitiv din fericire. Insa acesta se aplica doar in sectorul 6, acolo unde firma URBAN asigura salubritatea. Si asta pentru ca de obicei pe perioada iernii, firma raspunde pozitiv si rapid cererilor de deszapezire primite pe twitter. Numai eu le-am trimis doua solicitari de bun simt anul trecut cand patinam pe Apusului si imediat au curatat strada. Aici e exemplul bun. Daca ar invata si altii ceva din asta va ramane de vazut.

Cat despre conationalii mei, eu zic sa fie ei fericiti ca ROSAL i-a scapat de 2 lei din factura de la intretinere, cat costa ridicarea gunoiului. Cat despre si efectuarea serviciilor astea, Dumnezeu cu mila sau ramane de vazut. Sa nu vorbim acum de curatatul strazilor, ca nici anul trecut nu s-a facut, de ce s-ar face anul asta?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply