Voi de unde cumparati rosii?

Inainte de a va spune ca s-a tampit Piticu si pune intrebari din astea stupide, mai plecati din Bucuresti. Si nu ma refer aici numai la rosii, ma refer la mancare in general. Cati dintre voi cumparati mancare de la piata? De la care piata?

 

Sau sa o luam altfel. Ne-am obisnuit, din lene sau din comoditate, sa mancam numai mancare proasta din locuri foarte dubioase. De la shaormerii unde mancam probabil carne de te miri unde, la marketuri din astea de cartier cu marfa aproape expirata. Dar nici hiper-market-urile nu sunt mai diferite.

Lipsa unor spatii de stocare potrivite altereaza alimentele foarte repede. Asa vedem de fiecare data rosii batute, stricate de caldura, de grindina sau de rozatoare, dar si ardei grasi mucegaiti sau te mai miri ce.

Pe langa asta, eu de foarte mult timp nu am mai vazut in Bucuresti un producator sa isi vanda marfa in magazine. Poate nici n-au nevoie, e normal sa existe un intermediar. Dar unul singur, nu un intermediar care cumpara de la un producator, iar apoi il vinde altui intermediar, care mai apoi il vinde magazinului. Pentru ca asta strica iarasi marfa. Si mai ales pentru ca producatorul nu isi ia decat o suma foarte mica din pretul de raft al marfii, acesta nu pune deloc pasiune in ceea ce face si le vinde intermediarilor produse de slaba calitate. Pentru ca nimanui nu ii pasa, nici producatorului, nici intermediarului, dar nici magazinului. Teoretic exista prostul ala care sa cumpere marfa aia, ca altceva nu are ce cumpara si ii e lene sa se duca in alta parte sau nu exista in alta parte nimic.

Si atunci va intreb iar, voi de unde cumparati rosii?

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: