Am votat deja, ca voi sa nu mai fiti nevoiti sa o faceti

Am votat deja, ca voi sa nu mai fiti nevoiti sa o faceti

Daca va intrebati ce e la vot, sa stiti ca eu am fost deja.
Am fost al doilea in sectia de votare la ora 07:09. Aparent exista oameni care vor sa fie primii la vot. Partea buna e ca de data asta erau tineri in sectia de votare. Habar n-am cat se plateste acolo sa fii membru intr-o sectie de votare, dar problema e ca erau tineri. Partea buna e ca tinerii stiti, sunt tineri si vor sa faca totul corect. Partea nasoala e ca dupa 18 ani stii sa furi foarte bine.

Hai sa nu o dam in dramatic. Am votat, dar alaturi de mine au votat si pensionarii. Sa trecem de vremea cetoasa si atmosfera apasatoare din Bucuresti. Am vazut care erau ceilalti oameni care se duceau la vot. Am vazut un parinte si un copil, un tanar cred ca vota prima data. Tatal sau, undeva la 50 de ani, era deja un om trecut prin viata. Era un om care arata ca viata nu a fost usoara pentru el. Era deja carunt si cocosat. Se vedea ca viata a trecut peste el si a lasat urme. Se vedea ca are probleme si ca de fapt se resemnase cu ele.
Mergea incet si apasat, uitandu-se in jos, ca si cum negura cerului nu era singura care ii apasa umerii. Avea haine negre, ponosite. Dovada ca nu are prea multe. Dovada ca viata asta nu i-a oferit nimic mai mult decat ce are. Nu parea sa spere la ceva mai mult si se uita cu o oarecare ura la mine, care parcam masina in parcarea sectiei de votare.

10365877_10152888617441204_8439255387720432271_n

Alaturi de el, tanarul. Nu parea obosit, probabil a dormit azi noapte ca n-avea bani sa iasa in club. Dar pe fata lui se vedea resemnarea, stressul, faptul ca tineretea lui a fost distrusa deja de lipsurile de acasa. De faptul ca parintii lui n-au putut sa ii ofere nimic in plus. Probabil e inca in scoala, iar dupa ce o va termina, scoala nu ii va oferi nici o solutie viabila.

Din expresia fetei parea ca stie de ce se duce la vot. Spre diferenta de parintele sau, el spera. Si el crede ca poate schimba ceva. Dar resemnarea de pe fata, ne arata nu ca va schimba ceva. Ci doar ca asa i-a spus tatal sa se duca la vot. Asa a zis stapanirea, sa se duca la vot, ca sa mai fie inca o data si ca sa fie la fel ca inainte.

Desi ar vrea sa se dezvolte, tanarul din stanga imaginii de mai sus, nu facea nimic altceva decat sa faca ce zice tatal. Sa fie tot asa, sa fie ca inainte. Desi, la varsta lui ar putea sa faca ceva nou. Ar putea sa schimbe, ar putea sa se dezvolte. Dar asa a auzit. Pana acum a fost bine pe vremea aia, expresia lui las-o ca merge si asa a invatat-o si probabil ar vrea sa mearga in continuare.

Oamenii astia voteaza ca sa se poata tarai in continuare. Ei, la fel ca si pensionarii care votau in numar mare la sectia de votare. Pentru pensionari, votul de astazi era motiv de sarbatoare. Vor pensii. Partea nasoala e ca pensionarii vor pensii, dar nu ii intereseaza ca nu exista nimeni care sa le asigure pensiile astea. Ca economia Romaniei anul asta nu a functionat, pentru ca lumea a fost blocata in contractele politice.

Pensionarii voteaza pentru pensii, dar pe ei nu ii intereseaza ca Romania se imprumuta pentru pensiile lor, pentru ca Romania nu produce. Pensionarii nu se gandesc la tine, ei se gandesc doar la ei si doar acum. Ei au impresia gresita ca votul asta le va da pensii. Nu le va da nimic.

Trebuia sa scriu despre functia presedintelui. N-am apucat sa o fac. O sa scriu insa pana la turul urmator.

20141102_075358

Eu am votat. La ora 07:09. Asta ca sa nu mai fi nevoit sa o faci si tu. Voteaza pensionarii in locul tau.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: