Vreti sa mai circule trenurile ?

NU !

Eram in gara in Ploiesti. Si … asteptand trenul … cautam ceva sa pozez pe gara, am vazut un afis. Vreti ca trenurile sa mai mearga? Cumparati-va bilete. Initial am zis ca … hm … ok campanie misto de sensibilizare a blatistilor, campanie de a promova transportul feroviar si asa mai departe.
Toate impresiile cu tenta de bunavointa fata de CFR mi s-au epuizat in momentul in care am vrut sa cumpar bilet. 15 lei biletul pana la Bucuresti pentru o singura persoana, pe un rapid … m-a lasat cu gura cascata. Adica cum? Si de ce asa de scump? Si ce daca e rapid, cu maxi taxi faci tot la fel, plus ca ai chiar conditii mai bune, nu stai in picioare, pentru ca toate trenurile se umplu pana la Ploiesti.

Asta ca sa nu zic ca in trenuri ai … niste conditii, asa ca sa fie. Pentru ca ei n-au concurenta. Asta ce inseamna … ca eu trebuie sa platesc un bilet mare la tren, pentru ca CFR-ul sa isi acopere niste pierderi.
Si acum imi aduc iar aminte de scandalurile in care CFR are sechestru pe gari, pe terenuri, pe trenuri, pe aditionale, pentru niste datorii. Iar ei cum sa le recupereze, daca nu din pretul biletelor. Si … mai ales … daca banii s-ar fi folosit la investitii in infrastructura, nici acolo n-as fi fost de acord. Biletul il platesc pentru trenul cu care circul, ca el sa fie frumos, curat si ingrijit.

Dar, eu-mi racesc gura de pomana, atat timp cat exista niste balene ce sug tot din compania asta. Pacat de saracii angajati.
Si pacat de Gara de Nord, ce arata la fel ca inainte, cu aceleasi persoane, la fel ca inainte.

Update: de maine se scumpesc biletele CFR cu 8 % 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: