What is new media?

Mi-am amintit azi de intrebari ramase fara raspuns. Si acum cativa ani, cand auzisem eu prima data de new-media, ma tare gandeam ce dracu poate sa reprezinte.
Pana la ora actuala nici macar wikipedia nu da un raspuns prea concis si nu zice ce ar trebui sa faca exact new-media si ce nu ar trebui sa faca.
Practic, din cate am testat, experimentat, vazut si lucrat … newmedia inseamna orice exista in momentul de fata, transpus in format digital. Adica … cuprinde text, imagine si sunet. Sub absolut toate reprezentarile.
Adica, daca ai un blog, e ca si cum ai avea un jurnal public, iar acesta, decat sa fie publicat intr-un ziar e pe net… se cheama tot new-media.
Daca ai un ziar care e pe net, se cheama tot newmedia. Si aici, mai mult poti sa inserezi si celelalte doua elemente ale stirii: sunetul si imaginea. Si chiar este recomandat.

Si acuma ma gandesc. Avem imagini, sunet, text. Astea sunt transpuse pe web sub forma de stiri, reportaje, imagini, interviuri, articol, editiorial, blog, proiect, promo, reclama.

Cam asta trebuie sa contina un proiect de newmedia. Sub o forma placuta ochiului si optimizata pentru conexiunea de net a fiecaruia.

User generated content.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “What is new media?

  1. new media mai e si mobile content. new media sunt si social networks (dar da, in mare parte e vb de chestii care au legatura cu internetul).

Leave a Reply

%d bloggers like this: