Windows 7 si in Romana

Azi dimineata primul mesaj primit pe messenger a fost asta:

florin: da a fost totul ok cu ugprade-ul de la vista la seven , oleaca de bibileala dupa
florin: dar nu a durat f mult

Florin, un prieten a venit sa mi se laude ca si-a instalat windows 7 si ca ii merge foarte bine, ca n-a avut probleme de codecuri ca s-a  jucat pana acum cu aplicatiile din Aero, cu Windows Live Movie Maker si l-a customizat asa cum si-a dorit. Initial a fost sceptic si pe parcursul ultimelor luni m-a tot intrebat daca sa faca upgrade sau nu, cum se comporta si de ce ar trebui sa se teama cand ii face update.
Eu i-am spus ca n-are nici o problema, ca poate sa faca upgrade linistit, mai ales ca dureaza foarte putin. Dupa care a venit sa se laude la mine ca in juma de ora a rezolvat totul.
Daca cumva aveti dubii ca windows 7 ocupa multe resurse si ca ar cere super calculatoare, in week-end, la Timisoara am vazut cum Ovi Sarb il avea instalat pe un Asus EEE-PC.
Eu personal folosesc windows 7 din vara,  de cand am zis ca imi ajunge si ca vreau ceva mai mult. Acum pe un amarat de laptop stau cu 2 montoare, zeci de aplicatii deschise, streaming-uri multimedia si fac o groaza de chestii in acelasi timp. Diferenta intre windows 7 si altele, e ca la celelalte inghetza, insa pe sistemul asta de operare n-am reusit sa-l blochez. Oricate programe imi deschid, isi aloca resursele asa cum trebuie astfel incat eu sa nu simt ca este ingreunat. Ati vazut clipurile mele HD de pe youtube, sunt facute cu windows live movie maker, iar in timpul exportului nimic nu se ingreuneaza pe laptop. Sa ma mai laud, pe windows 7 am atins extraordinara viteza de download de 37 MB/s din lan. Adica atat cat poate sa imi scrie hard-disk-ul. Cel mai mult imi place la windows 7 cum iti poti aranja si customiza taskbar-ul si aplicatiile de acolo. Foarte economic, fara sa ocupe prea mult spatiu si expandabil, astfel incat sa dai click doar pe ce doresti si sa inchizi fara sa vezi ce nu vrei sa accesezi.
Pe 6 noiembrie windows 7 se lanseaza oficial in Romania cu un super party la Sala Polivalenta unde vor concerta (pentru prima data nu?) Gorillaz Sound System. Pana atunci George Vintila va asteapta sa luati parte la saptamana recordurilor.
Pana una alta si Tudor are ceva de zis:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply