Windows Live Essentials – calculatorul tau online

Pentru o munca de birou fiecare dintre noi utilizam de la un calculator doar cateva chestii: un browser, un client de mail, un client de messenger, un office si cam atat. Asa ne facem treaba in fiecare zi si asa lucram. Cum ar fi in schimb ca toate aceste elemente sa le avem oriunde?
Stim cu totii ca ne lovim de fiecare data de problema ca nu avem documentul la noi, ca e salvat pe calculatorul de acasa sau pe calculatorul de la birou. Sau stim cu totii ca se mai strica componentele calculatorului. Asa incat ce putem face ca sa nu mai depindem atat de mult de niste device-uri care trebuie sa stea intr-un anumit loc (doar nu poti pleca cu desktopul de la birou acasa) sau ce putem face daca avem nevoie de o poza care este pe calculatorul de acasa si acesta nu are internet, este oprit sau nu ne putem conecta prin remote desktop.
Acestea au fost intrebari pentru mine cam de pe vremea lui windows 98, atunci cand legatura la internet era singura modalitate de a transfera ceva intre doua calculatoare, in loc de tonele de diskete si CD-urile care nu se scriau tot timpul corect. Acum Microsoft aduce Windows Live Essentials.

Live Essentials contine cam tot: office online, email, chat, retele de socializare, albume foto, sincronizare intre calculatoare.  Tomas Koska, seful diviziei online a Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, ne prezinta planurile Microsoft pentru Romania, de ce considera piata din Romania una foarte interesanta si o piata care necesita o atentie sporita; si ne prezinta principalele functionalitati ale lui windows live messenger.

De notat este cresterea de 25% pe an a numarului de romani care folosesc windows live messenger, dar si posibilitatea de a avea videochat HD (folosind webcamuri HD), iar in acelasi timp de a imparti si sharui orice prin casuta de chat. Mai mult,   messengerul poate fi integrat in orice site doreste sa ofere utilizatorilor sai un mijloc de a conversa cu prietenii lor, ofera actualizari in timp real ale retelelor sociale (facebook, twitter, etc) si este cel mai bun mijloc de a fi in legatura cu persoanele dorite, indiferent ce retele de socializare folosesc acestea. Iar toate functionalitatile messengerului sunt disponibile si  in limba romana.

Hotmail nu mai este doar o casuta de mail. Hotmail include intr-un spatiu nelimitat de mail, orice de la documente, la albume foto, e-mailuri cu atasamente generoase (25 mega per email), dar si filtre noi de spam si organizare a inboxului.

Tomas explica principalele functionalitati ale lui hotmail, care aduce in inbox preview ale clipurilor de pe youtube, o noua posiblitate de a atasa mai rapid si de a trimite mai usor poze si  sincronizarea activa a mailului cu telefoanele mobile ce functioneaza pe windows.

Microsoft office-ul online ce se va lansa in decembrie va putea permite editarea documentelor direct in browser, fara a mai fi nevoie de a avea instalat pe calculator o licenta de office, va putea anunta in conditiile in care documentul este legat de anumite persoane sa le anunte automat prin mail pe acestea de orice modificare.  In tot acest timp documentele se salveaza automat fara a mai fi nevoie de apasarea butonului save.

Va urma

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: