YouTube lansează versiunea locală pentru România

YouTube lansează versiunea locală pentru România

YouTube anunţă lansarea YouTube România, versiunea localizată a binecunoscutei platforme video. Varianta romaneasca a YouTube va afişa cele mai vizionate şi populare videoclipuri urcate pe platformă de către creatorii români de conţinut, difuzori, agenţii de publicitate şi branduri.

youtube romania

Astfel YouTube România permite utilizatorilor şi creatorilor de conţinut video sa fie mai uşor de descoperit, atât în România căt şi în întreaga lume.
Decizia de a dezvolta o pagină localizată pentru România, vine ca urmare a traficului pe care Românii îl fac în fiecare zi, urmarind clipuri pe YouTube. Conform Alexa YouTube este al patrulea cel mai accesat site din România.


Artiștii autohtoni vor primi bani pentru melodiile lor

Vestea lansării YouTube în România, îi bucură pe artiştii români. Aceştia urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site, în baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA.
“Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obÅ£inut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraÅ£ii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming”, se spune în anunÅ£ul UCMR-ADA.
Organismul de gestiune a drepturilor de autor îşi atenÅ£ionează membrii că “data intrării în vigoare a autorizaÅ£iei-licenţă neexclusivă este data lansării platformei YouTube-România”. “Această dată este stabilită de partenerii noÅŸtri de la Google, iar modalitatea de comunicare către public va fi, cu siguranţă, una de impact mediatic”, precizează UCMR-ADA.

YouTube.ro înseamnă ÅŸi câştiguri pentru creatorii de conÅ£inut original. “AceÅŸtia vor putea fi descoperiÅ£i mai uÅŸor, atât în România cât ÅŸi de oriunde în lume. Astfel, utilizatorii vor avea access mai uÅŸor la conÅ£inut de calitate “fabricat în România””, spune Dan Bulucea, Country Manager Google România.

Şi artiştii români au salutat lansarea YouTube România intr-un film postat pe platforma video. De asemenea, Roton, Cat Music, Hahaha Production, MediaPro Music şi TVR au decis sa publice pe YouTube conţinut propiu, devenind astfel primii parterneri YouTube in România.

La nivel mondial, YouTube numără în prezent peste un milion de creatori din peste 30 de ţări, care obţin venituri din videoclipurile lor YouTube.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: