ziua internetului

In seara asta la Prima, o gagicutza a zis ca azi ar fi prima zi a internetului. Prima zi in care 2 calculatoare au comunicat intre ele printr-un protocol de tip TCP-IP.

Am incercat sa gasesc pe google sursa lucrului astuia, si am gasit alte doua chestii care te dau peste cap. Prima ca ziua internetului, o sarbatorim pe 22 septembrie cand este one web day, de la onewebday.com.
Si alta, de la www.edu.ro – ministeru educatiei si cercetarii, care, pe 7 februarie, sarbatoreste ziua internetului sigur ( Safe Internet Day).

Ce mi se pare aiurea e ca … desi internetul a ajuns sa fie foarte folosit si utilizat de oricine, cam nimeni nu stie cand a inceput, si pentru asta se aloca tot soiul de date si de potentiali inventatori ai internetului.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “ziua internetului

  1. Este vorba de ARPANet. Este considerata (pe drept) prima retea asemanatoare internetului, cu comunicatie facuta pe linii inchiriate, intre 2 sisteme aflate la distanta. Pe 29 octombrie au comunicat 2 sisteme aflate la UCLA respectiv Stanford Research Institute. Reteaua finala ARPANet presupunea existenta a 4 noduri.
    Now it’s just a piece of history…

Leave a Reply

%d bloggers like this: