1 decembrie

Ce naiba e 1 decembrie? Nici unul din cei mici nu stie. Nici multa lume nu stie. Ce s-a intamplat la intai decembrie? Pai … de obicei trece armata pe sub arcul de triumf si Basescu face baie de multime.

1 decembrie e ziua mondiala de lupta impotrvia SIDA.

Pe 1 decembrie 1918, pe undeva pe la Alba Iulia au zis niste unii sa se stranga sa bea o bere, o palinca ( ca si asa era proaspata ) si sa vada cum pot sa aduca electricitatea pana la Bucuresti. Si s-au trezit niste unii mai buni care au zis … ma … vorbim la fel … tu semeni la fata cu mine, esti alb … ia hai sa facem noi Romania Mare. Si nu la partid s-au referit cand au zis asta. Astfel incat, s-a realizat Marea Unire a romanilor. In care Transilvania, teritoriu romanesc, s-a alipit Romaniei compusa din Muntenia si Moldova.

In rest a fost o zi in care in Bucuresti s-a circulat haotic. Nu stiai daca e sambata sau o zi lucratoare. Nu stiai pe unde ai voie sa treci si pe unde nu. M-au speriat trezit migurile de dimineata care au trecut pe deasupra mea. Astept sa ma duc sa vad luminitele din centru. Hm … simplu … mult prea simplu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “1 decembrie

Leave a Reply