12 septembrie, ziua in care vom ramane fara Romtelecom

12 septembrie, ziua in care vom ramane fara Romtelecom

Brandul romanilor care vorbesc la telefon va disparea incepand din 12 septembrie. Din 12 septembrie Romtelecom se va transforma in T, de la germanul Deutsche Telekom. Dar pana atunci putina istorie.

Deutsche_Telekom_auf_der_Internationalen_Funkausstellung_2012_in_Berlin_PD

In 1930 lua fiinta Societatea Anonimă Română de Telefoane. Probabil o mai vedeti pe cateva guri de canal din orasele istorice ale Romaniei. Atunci a pornit ca o investitie straina in Romania. A fost nationalizata in 1949, devenind companie de stat, sub ministerul Postei si Telecomunicatiilor.

In 1991, compania Rom-Post-Telecom a devenit Romtelecom. In 1997 Romtelecom a fost privatizat si  vandut cate grecii de la OTE. Asa a aparut brandul CosmoRom, dar si CosmOTE.

Acum la grecii de la OTE, actionarul majoritar este compania Deutsche Telekom, acel T pe care il vedem de la T Mobile si de la altii. Iar acestia au decis rebranduirea unitara in toate tarile in care sunt prezenti. Asa incat, din 12 septembrie brandul Romtelecom va disparea si se va transforma in Telekom Romania.

Astept sa vedem daca vom avea schimbarea retelei Cosmote in T-Mobile, iar telefonia fixa in Telekom.

Iar intr-o nota personala, eu astept ca Romtelecom sau T sa inchida abonamentul de la adresa mea. Pentru ca aparent nu se poate decat daca vin cu fostul proprietar pe numele caruia este abonamentul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply