26 km/h si 8%

Asta e media ultimelor trei zile de trafic prin Bucuresti(250 de kilometri). Daca e sa ma intrebati pe mine se circula bine. In sensul ca se circula, adica nu stai 10 minute intr-un loc, ci te misti.
Bine si chestia asta e relativa din punct de vedere al orei de miscare, daca patiti ca mine ieri dimineata sa parcurgeti vreo 700 de metri in juma de ora e o chestie, iar asta din cauza ca se trezeste unul ca are mercedes si sa se  opreasca in mijlocul strazii  perpendicular pe sensul de mers. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ce ma dispera la traficul din Bucuresti sunt dementii. Inteleg ca ai masina si vrei sa te dai mare cu niste cai putere, sau ca vrei sa te grabesti, dar asta nu iti da voie sa fii idiot. Stau si ma gandesc, ce sens are sa pleci de la semafor cu demaraj, sa fii primul, ca sa opresti in 200 de metri?
Sau ce sens are sa depasesti cu 90 la ora pe Lascar Catargiu, daca la victoriei e rosu la semafor? Te ajuta cu ceva faptul ca esti mai breaz si ca te infigi in curul celuilalt la stop? Sau nu te supara consumul de combustibil si faptul ca cel putin o data pe an te vei duce cu masina in service sa ii schimbi cate una sau alta.

Gropi in Bucuresti sunt, dar cat de tampit sa fii sa dai cu viteza in ele ca sa poti sa te plangi dupa aia. Si cu ocazia asta sa ma opresc la aia care le ocolesc fara sa se asigure. Bai, exista oglinzi la masina, alea sunt pentru a vedea ce e in spatele tau, unde se afla colegul de trafic, cum se afla celelalte masini fata de a ta si asa mai departe. Adica te uiti in oglinda si anticipezi si procesezi, ma eu pot sa fac stanga brusc?

Stii … pe strada sunt niste linii, uneori intrerupte, alteori continue, cate o data sunt cate doua. Alea sunt puse acolo ca sa iti arate tie pe unde trebuie sa mergi, adica printre ele.  Nu pe mijlocul lor, nu cu o roata pe ele, nu sa te feresti de ele, ci printre ele ca au si ele vreo 2 – 3 metri si incapi si cu tirul, nu trebuie sa te chinui.

Ce naiba o fi asa de greu pentru astia din trafic? Sau ce o fi asa de greu cu traficul? Sau … juma din conducatorii auto nu stiu sa conduca?

O sa ma refer in ideile viitoare si la alte orase alte tarii 😉

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: