5.000 de oameni au cerut unirea cu România la Chișinău

5.000 de oameni au cerut unirea cu România la Chișinău

5000 de oameni au fost astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului și au strigat în cor: Unire! Au strigat mai bine decât românii de la protestele de la București și au fost mai organizați și mai înțelegători decât orice alt protest la care am fost eu. Circulația se bloca doar după ce coloana se oprea și astepta să mai treacă cate un troleibuz, ca nu care cumva să se simtă cineva stânjenit de către protestatari. Și pentru că sunt tineri, au fost cei mai civilizați tineri din câți am întâlnit până acum.

El a fost organizatorul.

_MG_4125

Îl vedeți. E tânăr, știe deja care sunt greutățile vieții și mai ales, l-am văzut azi cum crede în ideile lui și cum se bucura de reușita marșului.

_MG_4304

Marșul asta mi-a plăcut dintr-un singur motiv. Nu au avut acces acolo oameni politici. Primarul Chirtoacă a fost oprit la intrarea în piață și i s-a spus că nu are acces. Acesta se află în campanie electorala, iar in ultimii 10 ani de când e la Primărie, nu a facut nimic. Străzile au aceleași gropi de ani de zile. Spre diferență, Bucureștiul lui Oprescu pe care îl injurați voi e parfum. Ce e cel mai rău, e ca Europa dă bani, dar ăștia nu fac proiecte. Să revenim la marș. Chirtoacă pentru că nu a putut intra și-a făcut doar două poze cu oamenii.

_MG_3740

_MG_3753

Pentru că asta trebuie să facă un primar în campanie electorală. #multumimchirtoaca

Spuneam că marșul a fost civilizat. S-a blocat parțial doar un sens de mers de pe bulevard, iar poliția nu era înarmată până în dinți ca să sperie sau ca să provoace pe cineva. Ci doar delimita teritoriul, vorbea cu dumneavoastră și mai ales, a fost foarte respectuoasă.

_MG_3839

_MG_3962

La un moment dat, coloana a dorit să se așeze fix în fața ambasadei României, diferit față de traseul anunțat inițial. Poliția a permis accesul, a redesfășurat dispozitivul și totul a fost în ordine. S-a cântat Deșteaptă-te române.

Protestul unionistilor din Moldova. Pentru Unirea cu Romania

Posted by Cristi Dorombach – piticu.ro on Saturday, May 16, 2015

 

Cum se întâmplă peste tot, la marș au fost agitatori. Dar și persoane care în ultima perioadă încercau să își asume să confiște și să manipuleze acțiunea. Au încercat în câteva moduri să facă asta și în timpul marșului. Au fost pur și simplu ignorați de către participanți. Și asta pentru că participanții erau tineri, numai tineri, voioși, ambițioși, încrezători în viitorul lor. Oameni nealterați și nemanipulați de discursuri seci din limbaj de lemn.

_MG_3882

Tinerii de azi au fost frumoși. Iată-i. Aceștia doresc unirea cu România până în 2018.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply