50 de ore in tren?

Sunt stupefiat. Vorbeam in redactie mai devreme, inainte de viscol si le povesteam ca in anii 90, la nu stiu ce viscol un tren a ramas blocat in camp, undeva intre Constanta si Bucuresti, cateva zile bune, bune. Nu mai stiu exact, era ditamai reportajul in evz la vremea respectiva dar cred ca erau vreo 5 zile cand oamenii aia au stat blocati in trenul ala. Si ca pentru a deszapezi liniile ferate la vremea respectiva, cei de la CFR au pus un pat (pat din ala de dormit, din dormitor) in fata trenului si asa au putut sa dea zapada mai departe.

Astazi peste 50 de ore au stat blocati niste oameni intr-un tren,  iar in trenul spre Giurgiu niste oameni asteapta intereventia plugului pentru a fi trasi inapoi la Bucuresti.

Si m-am uitat pe youtube si am vazut asta

si asta

culmea, chiar o locomotiva pe aburi:

Ba chiar si japonezii cu toata tehnologia lor apeleaza la asa ceva:

La noi cum de nu se poate? De fapt, nu ca de ce pleaca trenul cand incepe viscolul, ci de ce nu pleaca plugul la 500 de metri in fata lui, pe motor diesel sau pe abur ca sa deszapezeasca sinele?
 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply