Adobe trebuie sa regandeasca ceva

Cand am primit telefonul cu care ma joc acum, credeam ca  e o eroare de la el de nu-mi mergea flash-ul pe Android 4.0.1. Neavand timp nici n-am apucat sa-l reinstalez sau sa investighez de ce nu merge. Mai tarziu am aflat ca Adobe a retras suportul pentru flash pe terminalele mobile. Asa ca daca aveti un telefon cu flash instalat pe el, bucurati-va. Daca aveti un telefon nou … stati linistiti, el va arata asa, chiar si pe android.

Noroc cu Youtube, CNN si the Onion care isi fac singure playerele video. Altfel cine stie cat de mult ne-am chinui sa vedem ceva video / animatie pe telefoane. Si iar ne intoarcem in timp. Teoretic Techcrunch explica aici motivele pentru care Adobe a pierdut lupta cu flash-ul pe mobil. Ei ofera in continuare suport pentru toate versiunile de filmulete flash. Si au integrate in flashplayer toate datele de la prima versiune pana la a 11-a. Iar asta mananca procesorul urat de tot. Si nu numai procesorul as putea zice. Azi noapte cand am vrut sa urc pe Facebook pozele de la eveniment, pluginul de flash a mancat tot ramul calculatorului disponibil. Si cand eu ziceam ca 6 Giga de ram nu sunt de ajuns.

bravo adobe

Drept urmare, Adobe trebuie sa regandeasca ceva in tehnologiile lor. Nu de alta, dar chestiile invechite sunt de cele mai multe ori date la o parte. Si daca ne uitam numai la Apple. Cine mai are iPhone 1, 2? Toate s-au aruncat, reciclat, au intrat in proceduri de buy back. De asta si Adobe trebuie sa ia o decizie.

In schimb, pana cand vor lua decizia asta s-ar putea sa intre alt jucator pe piata. Dar cine? Cine vine acum cu aplicatie de tip flash (care sa arate ca flashplayerul sau sa aiba aceleasi functii) pentru telefoanele mobile?

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: